Juldagen vaknade vi vid halv tio. Otroligt lugnt och mysigt på förmiddagen: frukost, sortering av klappar och på eftermiddagen tog vi en lång prommis (och passade dessutom på att sopsortera.)

En stund innan fem åkte vi sen till mina föräldrar för en juldagsmiddag. Som vanligt otroligt gott med deras egna rökta hjärta och dito lax, älgköttbullar, tunga, egeninlagda sill och massa mer.

Proppmätta var vi åter i Lilla Gula vid niotiden. Då blev det film: The Maze Runner.

Förvånande bra. Två timmar bara försvann.

Annandagen användes sen till annat 🤪.

Sov länge. Jag vaknade 10, först av oss tre – vilket är ovanligt.

Efter frukost började jag avjula!

Bort med julen. In med nyåret. Allt utom lummergirlanger och dito krans samt julgran åkte. Och sistnämnda fick ny, färgsprakande, utstyrsel.

Monterade en av julklapparna i trappan – en Philips Hue stripe, med förlängning. Vi har en hemma sen tidigare och nu kan vi mysbelysa trappan precis exakt hur vi vill.

Det blev sååå bra.

När huset var helt avjulat, julmaten slut, de flesta julklapparna på sina rätta platser och alla växtera vattnade åkte vi mot Kalix.

Och där påbörjade vi en till avjuling.

Planen var att få bort julgranen, som för ovanlighets skull barrade (trots perfekt skötsel. Lilla granen var full i skott och granen i Lilla Gula har nog inte släppt ett enda barr på fyra veckor men den här slutade dricka vatten för två veckor sen. Kanske den kladdade igen av all kåda?).

Nu blev det mer än så….

All jul är borta. Och allt är dessutom på sin rätta plats i förrådet.

Sen blev det middag (kl 20.20)

Även här hemma sorterade vi in julklappar.

Bland annat utökades Kosta Boda Line samlingen med GT-glas.

(Även Kosta Boda Chateau fick nya kompisar, vatteglas. Fast den serien har vi i Lilla Gula)

Och hur bra passade inte Soda Stream Power bredvid kaffebryggaren?

Nu får Source flytta till Lilla Gula och Standardmodellen får flytta ut! 🙈

Tvättmaskinen gick varm. Och Dammsugaren jobbade. Och som avslutning hann maken och sonen påbörja julklappsspelet: Far Cry 6

Nu är julen slut. Jobb i morgon. Inte så att jag längtar. Men! Planen är fyrverkeriinköp efter jobbet. Och sånt är ju riktigt kul!