Julfint i köket

adventskök1

Julen i köket  hemma i lägenheten är inte så röd. Snarare ganska grå/vit.

Men ändå väldigt julig, tycker jag.

adventskök2

Så här ser det ut om man fotar med blixt.

Gråa linnegardiner. Vit stjärna. Vita ljus.Vita bokstäver. Och så lite rött i form av feer på gardinerna, en älg och en riktigt, riktigt gammal tomte.

Och så en grön grangirlang runt gardinstången.

adventskök3

Här på bilden hade vi inte tänt doftljuset. Men när det brinner sprider den ljuvligaste doften sig i köket. Den är såååå god. Helt lagom. Helt perfekt. Men jag tycker det finns en aning av pepparkaka i den – trots att det ska lukta sockrigt äpple.

 

adventskök6

Dom här bokstäverna har jag gjort själv. Dom har några jular på nacken och jag är fortfarande lika förtjust i dom.

 

adventskök5

Och här är den gamla, gamla tomten. Den fick jag min allra första jul – julen 1972. Min pappa köpte den till mig och den blev mycket älskad. Och fram kommer den – varje jul. (fast om jag fattat saken rätt var det inte bara på julen jag hade den, till en början)

 

adventskök4

Och så lite julblommor i fönstret, så klart. Och en dekorerad sten. 🙂

Vårt julfina kök!

3 kommentarer

 1. Therese - Sockenvägens Söta

  Åhhh du, den tomten skrek jultradition lång väg, förstår den är dig kär! KRAM

 2. Mona

  Gardinerna var jättefina,den röda älgen är ju för söt.Var har du köpt de vita ljuset? GLAD

  Svar: Älgen är från Coop och jätteljuset från ICA Maxi. Och doftljuset från Handplockat.

 3. Mona

  ADVENT!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑