Julgranen (aka julmonstret eller praktexemplaret) 2015

julgranen2015

Jösses vilken bamse till gran. Ett riktigt praktexemplar. 

Den tar upp en stor del av vårt vardagsrum. Den mäter drygt 4,5 meter i omkrets. Dock är den inte så lång… ”bara” ca 2 meter hög. Vi fick faktiskt plats med en spira i år.. det har inte funkat alltid.

Tät är den också… helt galet kompakt. (faktum är att jag redan nu funderar hur i hela friden vi ska kunna få ut monstret efter jul)

Det är så sjukt snygg… och en vägg av grandoft slår emot oss när vi öppnar ytterdörren. Nu gäller det bara att se till att hålla den med vatten…. Så den klara sig fint till fram emot annandagjul.

 

4 kommentarer

 1. Fröken M

  WOOOW !!! Vilken gran !! Den kan man kalla ståtlig !
  Förra året svor jag att ALDRIG mer ha en levande gran inne efter att ha sanerat barr i tusentals från hela huset,
  men nu börjar jag ändra mig och intalar mig själv att varenda barr åkte av för att granen inte fick vatten.
  Slutsatsen är alltså att en ny julgransfot ska inhandlas och vi ska göra ett nytt försök.
  Dock kommer det inte in någon gran förrän efter lucia 🙂
  Kram

  Ja dricker gör dom.. den här ovanligt lite… här går det ”bara” i en liter per dygn. Vissa år har trädet sörplat i sig fem liter per dygn första dagarna. Nu fick den i och för sig dricka en sju liter i trapphuset (på tre dygn) innan den kom in… dessutom är den nyhuggen så den kanske inte är så törstig.
  Vi brukar klara oss bra… foten rymmer tio liter – så den klarar även en helg då vi är i Lilla Gula Huset. Och innan annandagen brukar den vara full i små skott. 🙂 se fjolårets här:

 2. Therese

  Wow! Vi snackat verkligen monster elle Disney deluxe!!! Underbar! Här är livet upp och ner med hantverkare och renovering och en Karl som knappt kan röra sig. I morgon blir det träff mef ytterligare en specialist. Hoppas på rätsida på det hela. Har varit i både Åsele och Strömsund men i morgon väntar umeå. Så håll en tumme! Kram

 3. JUNITJEJ

  Vilken vacker gran!

 4. Camilla

  Supersnygg och tät! Jag bara väntar på att Piff och Puff ska kika fram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑