Julgransbevattning??!!

Nu har jag fått min automatiska julgransbevattningsanordning. Den som jag fick till skänks av www.coolstuff.se mot att jag lovade recensera produkten.

Detta var vad paketet innehöll: En behållare (som verkar stabil), en slang (som var oerhört intrasslad), en självhäftande slangklämma, ett typ av spännband om slangklämman inte skulle fungera, en instruktion samt rosetten till askens topp.

På torsdagskväll tänkte jag mig få satt igång hela anordningen så jag hade tid att kolla att den funkade innan vi åkte till Lilla Gula Huset på fredagkväll. Dessvärre fick jag det inte att fungera då. Jag fick vattnet att rinna ned i julgransfoten men sen sög behållaren tillbaka alltsammans och tömde helt enkelt julgransfoten på vatten. Det blev baksug och hela anordningen fick liksom inte den funktion det var tänkt att få. Och eftersom klockan var halvelva på kvällen gav jag upp och kopplade lös alltsammans, vattnade som vanligt och gick och la mig med min deckare.

I går em – när jag kom från jobbet – gjorde jag ett nytt försök. Det första jag gjorde var att kapa den oerhört långa slangen. Tog bort 30-40 cm för att slippa så många kringelikrokar på hela alltet. Sen kopplade jag i. Men jag tordes INTE använda slanklämman. Självhäftande saker i närheten av vatten kändes osäkert.  Jag tog spännbandet:

Det kändes mycket säkrare. Och eftersom jag inte satte slangen ned i botten på julgransfoten så blev jag även tvungen att få upp bevattningsbehållaren från marken. För när den hamnade under slangnivån uppstod detta baksug jag erfor kvällen innan. Och eftersom jag är oerhört rädd för vattenskador så satte jag hela behållaren i en annan behållare IFALL den skulle visa sig läka. Jag är ju inte hemma på hela helgen för att kontrollera om så är fallet. Alltså säkrade jag upp hela konstruktionen lite extra.

Fult som stryk, jag vet. Men visar sig alltsammans fungera utan läckage så behöver jag ju inte beållare och böcker jag inte är rädd om längre. Då kan jag ju ställa den på ett annat julpaket eller palla upp den bakom granen så att man inte ser anordningen.

Nu återstår att se huruvida detta har funkat.

  • HAR granens julgransfot fyllts på när nivån gick under slangens mynning?
  • Eller kommer granen ha stått utan vatten från ca 4 i morse? (Då lär vi ju ha ett skelett till gran innan julafton. )

Och en sak till jag oroar mig för:

  • Kommer vattnet att SLUTA rinna när det kommer upp till slangens nivå eller fortsätter det att pumpa och pumpa så hela parketten badar i vatten när vi kommer hem i morgon kväll??? (Hemska tanke.)

För säkerhetsskull har jag lyft bort julklappar som är vattenkänsliga samt säkrat upp under granen:

Hela foten är inbäddad i 5-6 dagstidningar samt fyra badhandukar. Jag vill liksom koncentrera vattnet på ett ställe OM det visar sig svämma över.

I morgon när vi kommer hem lär jag veta hur detta fungerat. Och om jag har nerver att använda det i fortsättningen. Något säger mig i alla fall att så länge jag är hemma föredrar jag att vattna normalt. Men funkar det är det ju toppen att koppla in under helgen när man är borta….

1 kommentar

  1. Camilla

    Aoch… vad avancerat…. Hoppas att den fungerar. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑