HJÄLP MIG: Julgransfot

Jag behöver en ny julgransfot.

Vi har äkta gran till jul – tar in den redan före första advent och sen står den till just före nyår. Den dricker alltid kopiösa mängder vatten och jag får första veckorna vattna den två gånger per dag, ibland tre.  Och när vi är borta från fredageftermiddag till söndageftermiddag behöver granen klara sig själv ett par dagar. Vi har en ”vanlig” julgransfot – en sån här (bild googlad och lånad härifrån ):

Jag behöver alltså en stor fot – en som rymmer massor med vatten. Sex liter, eller mer. Vi har ett ”bevattningssystem” som funkar, men som är grymt jobbigt att få igång och sen ojar jag mig alltid över att det ska bli läckage.

Det verkar skitsvårt att hitta rymliga julgransfötter. Jag har varit inne på hinkar, baljor och andra lösningar. Men eftersom granen vi köper är väldigt tung med rejäl stam så vill jag ändå kunna spänna fast den i en fot så den står stadigt/rakt innan jag sänker ned den i en balja. Och denna fot mäter 42 cm från hörn till hörn. Det blir en jäkla stor balja det.

Nu har jag dock hittat den här (en till bild jag inte fotat själv):

Den kommer från My Sweet Angel och finns i rött, grönt och svart  i storlek mellan och liten där mellan  har en kapacitet på ca 10 liter vatten.  Pris för mellanvarianten 550:- inkl. frakt.

Dock har den fått lite kritik gällande  stabilitet och design (men designen gillar jag. Den passar vårt vardagsrum perfekt) Den saknar nämlingen brickor när man skruvar fast granen. Men brickor kan jag ju sätta själv. Och vi har inga djur eller ungar som härjar kring granen.

Någon som vet nåt om den här foten? Jag jag skulle vilja ha en svart.

 

7 kommentarer

 1. Åsa L

  Tyvärr, vet icke men håller med om att designen är snygg

 2. Erica AKA Tomtens Dotter

  Ahh när det gäller julgransfötter så kan jag tyvärr enbart bidra med utseendeåsikter…. Och snygg var den! Men det var ju inte det du ville ha hjälp med..
  Själv kör jag plastgran, så den foten har ett hål i botten……. Jag är därmed inte nån som helst auktoritet på området.

 3. soffie

  hoppas den funkar nu den va snyggare än den gamla:) må gott å tack för alla vitaminer jag tror att de har hjälpt 😉

 4. Camilla

  Kan tyvärr inte hjälpa dig i frågan, men man brukar kunna hitta de flesta svar man söker via google.
  Den var snygg tyckte jag! Är den inte så stabil är det ju värre… tänk om granen skulle ramla då ni är i stan och vattnet åker ur. Kniviga frågor, man vill ju inte ha vattenläcka.

 5. Therese - Sockenvägens Söta

  Snygg! Här är det fejk som gäller pga djur å ungar, men gömmer den fula foten ändå i en stor zinkbalja 😀 KRAM!

 6. trollmor

  Den röda foten var klart snyggast. Hoppas du hittar den som passar.

 7. Hej

  Hej!
  Har du sett/kollat upp den fot som tandläkare Mansten designat. Vet inte om den är till för ”riktiga” granar eller plast men kan vara värt att kolla på…
  Lycka till!

  Svar: Nej det hade jag inte… vet att jag sett den nåt år, men då var jag inte i behov av fot. Nu har jag kollat.. den rymmer bara en liter…tyvärr. Men tack för att du tänkte till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑