Julkalender. Lucka 20

Varje vardag fram till jul kommer barnen ha fått en bild och en text i en brevlåda ute på förskolegården. På fredagarna är det adventsversen, som vi ökar på med en vers för varje fredag och sedan tänder ett ljus i staken utomhus. De övriga dagarna kommer texten vara en saga, en saga som egentligen är en sång dom känner igen och redan kan. Tanken är att dom genom att höra texten jag skrivit samt ser bilden jag ritat ska koppla dessa till en sång som vi sedan gemensamt sjunger.

– Bää…

Alldeles vit och lurvig står du där på ängen och bräker åt mig. Ett jättegulligt och ulligt lamm.

– Bä, bä…

– Har du någon ull åt mig? undrar jag

– Ja visst har jag det, kära barn, svara lammet. Massor…

– Det räcker garanterat till att göra en fin jacka, eller en rock, åt pappa, till en tjusig söndagskjol till mamma och säkert minst till två par strumpor åt din lilla lille bror…

 

 

 

Bä, bä, vita lamm, har du någon ull?
Ja, ja, kära barn, jag har säcken full.
Helgdagsrock åt far och söndagskjol åt mor
och två par strumpor åt lille, lille bror.

1 kommentar

  1. Camilla

    Så söt! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑