Klädrensning pågår

Inspirerad av Cia – och hennes garderobstädning har jag nu tagit itu med min klädrensning…

Jag har bestämt mig för att slänga allt som inte använts det senaste året. Och då menar jag ALLT. (förutom snyggklänningar eftersom man inte alltid får användning för just alla galablåsor varje år! haha…)

Jag har börjat med byrån.

Ett gäng långärmade tröjor och några t-shirt blev förvisade – Inte sååå många eftersom jag ju trots allt är en jeans- och t-shirttjej. Vilket innebär att de flesta tröjorna faktiskt är köpta för att användas.

Däremot rök en hel hög med trosor!!!! Fattar inte varför jag sparat på trosor jag aldrig använder????? Skitsamma om dom är snygga eller var dyra – sitter dom inte skönt eller snyggt används dom ju inte. Bort!

Nästa sak blir garderoben. Och där finns det saker att kasta.. jösses… där ligger jeans och väntar på att jag ska gå ned typ 5 kg eller nåt. Där har dom legat och väntat i 5 år – eller längre! Haha… Jag slår vad om att om jag – mot förmodan – skulle tappa 5 kg nån gång (sker väl antagligen bara om jag drabbas av svår magsjuka eller blir toksjuk i flunsan i ett par veckor eller så…) så kommer jag ju handla nya jeans. Jag handlar ju nya jeans så fort jag nött upp alla favvojens. Klart som korvspad att jag kommer köpa nya om mina favvojeans – mot förmodan – skulle bli för stora nån gång. Inte kommer jag väl på att gräva i en hög med jeans som är fem år gammal (eller ännu äldre!) Dessutom har alla dom så toklåg midja att jag inte skulle vilja använda dom igen – även om jag kom i dom! (kanske det är därför jag sparat alla trosor jag inte använder – till om jag ska börja använda alla mina toklåga jeans nån gång igen. Dom är säkert snygga om dom sticker ovanför kanten när man böjer sig! *not* ) Alltså ryker gamla jeans.

Sen finns det annat som ALDRIG används. Visst – det kan vara bra att äga nån vit blus eller nåt annat klassiskt. Men inte fler än en. Skulle jag plötsligt behöva byta klädkod (för att jag bytt jobb eller nåt) får jag väl handla nytt. Jag är verkligen ingen blustjej. Känner mig som en tant – eller som en servitris –  om jag klär mig i sånt!

Samma med kjolar. Jag använder bara kjol på sommaren. (ok – det händer nån enstaka gång på vinter) och då varvar jag mellan ett par favoriter. Resten då? Ska dom hänga där i min garderob och vänta, och vänta… Nej! Inte nu längre.

Jag ska skicka allt till KUPAN – alltså Röda Korset. Och förhoppningsvis är det nån annan som får bättre nytta av alla kläder som jag inte använder.

4 kommentarer

 1. Mums

  Så skönt att hitta så mycket att ge bort! Det blir ju plats så man kan fylla på om man känner för det.

 2. Pikegirl

  Du ska veta hur många kassar jag har i källaren med kläder som är sedan första världskriget. Jag kastar bara sånt som det är hål i men använder det aldrig.

  Trosor, varför sparar man på sånt? Jag har fortfarande kvar min påse med oanvända stringisar, kanske du vill ha dem 😉

  Duktig är du iaf!
  P.s man äter upp sig ganska snabbt efter en influensa så det är under en kort tid man kommer i de gamla jeansen 😉 D.s

 3. Cia

  🙂 Kul att jag kunde inspirera… Skönt blir det och inga för små jeans finns kvar i min garderob heller… Hittade två par som åkte ut.

  Låg midja har jag tjunackat vägrat köpa under de år det varit modernt…Nej då har jag helt enkelt tvingats vara utan jeans. Så illa är det. Jag har också sparat en massa underkläder men nu är det rensat där. Problemet är att alla mysiga sköna trosor inte längre är så snygga. Ett favoritpar har till och med ett hål!!!! Shhh säg inget! Hel och ren… njo…ren i alla fall 😉 Använder dem så ofta det går bara tvättstugan funnits tillgänglig 😉

 4. trollmor

  Oj vad man känner igen sig. Mina skåpar och garderober är inte o leka med. Det krävs nog år för att plöja igenom allt.
  Nä jag måste nog börja vara hård med mig själv.
  Ha en skön kväll
  kram ewa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑