Klick klick (i dubbel bemärkelse)

Min älskade långzomare – Panasonic Lumix DMC FZ18 är fem år gammal. Den har fotat 27000 bilder och är mycket, mycket välvårdad. Men det känns ändå som:

HJÄLP – den måste ju vara slutkörd snart. Tänk om den lägger av??!!

Redan förra sommaren kikade jag efter en efterföljare. Men min FZ18 höll hela sommaren. Och uppenbarligen hela hösten och halva vintern med.

Men senaste dagarna hade jag bestämt mig för att köpa ny kamra – i alla fall. För det har ändå hänt rätt mycket på fem år inom kamerautvecklingen. Och så hade jag hittat en kanonkamera. Jag siktade nämligen in mig på en efter-efter-efterföljare och bestämde mig för FZ 200.

Men så i förrgår hittade jag av en slump modellen innan – FZ 150. Och när jag jämförde dom närmare var det inte mycket som skilde. Den med högre slutsiffra  har vikbar display. Och så var det bättre filmning, möjlighet att koppla till extern mic och lite sånt. Men pixlar, inställningar, snabbhet, displaystorlek och sånt var lika. Blixten hade iof större räckvidd på 200, men å andra sidan är det betydligt större täckning på 150 jämfört med 18 så,…

Och när jag insåg att det skilde 2000 kronor mellan 150 och 200, nu när 150 säljs bort till förmån för 200:n så slog jag till.

Klick, klick. Och snart på ett postutlämningställe nära mig: En Panasonic Lumix DMC FZ150, svart! Weee…

8 kommentarer

 1. Åsa

  Hoppas du blir nöjd!
  Jag har hafr flera lumix-kompaktkameror och gillat dem skarpt!

  Svar: Ja det borde jag ju bli.. med tanke på att jag haft den förra i fem år och fått ihop 27000 foton. 🙂 Känns som ett ”beprövat” val.

 2. Ulle

  ÅÅh vad roligt! Ser fram emot recensionen! 😛

 3. Matts Jansson

  finns den i rosa ? varför måste dessa klumpar vara svarta !

 4. Junitjej

  Åh, vad kul med en ny kamera!!! Själv har jag den med högra slutsiffra. Supernöjd!

 5. soffie

  men å va kul med en ny kamera ,jag vill med ha en bättre kamera 🙂

 6. Pernilla

  Men så roligt att fynda.
  Jag fotar nästan bara med mobilen numera.
  Dottern däremot kör med Nikon och håller på att lära sig. Hon tycker det är jätte roligt.
  /P

 7. trollmor

  Så roligt. Ska nog själv satsa på en systemkamera snart. Tror jag kan ha tiden framöver att lära mig en sån. Kramis

  Svar: Det är faktiskt ingen systemare.. det är en långzoomare med funktioner som en systemkamera. Fördelen är storleken – lite mindre och lite lättarae än en systemkamera. Dessutom har man all zoom i ett och samma objektiv. Och så slipper man riskera att få in skit i objektivet i och med att det sitter fast.
  Nackdelen är väl just att man inte kan köpa nya tillbehör i samma utsträckning som till en systemkamera.

 8. Therese - Sockenvägens Söta

  Åhhh här har jag märkt att den kamera som jag köpte begagnad för nått år sedan nu verkligen börjat göra sitt, dålig skärpa och ja… en ny borde inhandlas så snart plånkan säger att det är ok ;-D KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑