Kråkunge

Titta vilken liten stackarunge – kråkan alltså. Hittade den i kväll när jag skulle gå med soporna innan busungens saga. Jag kan meddela att det blev ingen saga ikväll. Istället fick busungen gå direkt från duschen, ta på sig brallor och dojjor och komma ut och vara med och försöka rädda kråkungen. Först trodde vi den ramlat ur nåt bo och tänkte att om vi flyttar den till en höjd så kanske den skulle kunna få luft under vingarna och därmed få en möjlighet att flyga igen. Men sen såg vi – dessvärre – att ena vingen verkade bruten. Eller åtminstone kraftigt stukad. Dessutom pekade en ”tå” åt helt fel håll. Så tyvärr blir det nog inge fler flygturer för den ungen. Men vi lyfte i alla fall bort den från nära vägen och satte den i lite skyddat läge, på en stor sten, så den eventuellt skulle kunna prova flyga igen… hoppas kan man ju.

(kollaget ovan är till nästa fotobok – om ett halvår sådär – så det är inte meningen att ni ska kunna läsa texten på sidan om. Men i A4 format syns den hur bra som helst)

6 kommentarer

 1. Åsa

  Hoppas det gick bra för honom i natt!

 2. Carina

  Vi såg en måsunge i Strängnäs som var vilsen.
  Men under tiden jag satt och tittad epå den så kom mamman som hittade den iaf, skönt! Såg att aftonbladet hade gratis fotobok just nu!

 3. Cia

  Stackarn. Jag mår så dåligt när djur är skadade…

 4. trollmor

  Aj då .Stackars liten. Hoppas den klarade sig. Våran unghund kom med en kråkunge i munnen häromdagen i tät följd av ilskna kråkor som dök mot henne.
  Som tur var släppte hon den och jag bar tillbaka den nedanför boet.

 5. Ann Catrine

  Hoppas den lille kraken klarade sig!
  Tur den träffade på räddande snälla människor!

  Trevlig helg!

 6. Camilla

  Nämen, stackars pippi! Hoppas att han kvicknade till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑