promenad

Här kommer fortsättningen på Kretadagboken

Dag 5:

Lugn och skön natt. Sov med båda dörrarna samt fönstret till badrummet på vid gavel så det fläktade ljumma vindar över våra drömmar (i dom hårda sängarna!). Jag var dock upp vid ca 5:30 och stängde dörrarna samt mörklade så vi skulle slippa morgonljudet och solstrålarna.

Dagens förmiddagspromenad gick till där floden har sin start. En härlig promenad genom en lång allé av enorma eukalyptusträd. Vattnet vid flodens mynning är svinkallt – det rinner väl ur nån kallkälla. Bus traskade runt i det och talade om att hans knän frös till is. Först när vi promenerat en bit hemmåt upplyste han oss om att ” nu hade minsann hans ben tinat igen!”.

De gröna växterna som frodades i floden tyckte, förövrigt, bus såg ut som ”grönt klet” från ett dataspel han gillar och ville därför åka över kletet på krokodiler! Vilket jag tyckte var skönt att det inte fanns några!

När vi återvänt till vår lägenhet var det dags för lunch. Bus hade beställt pannkaka med potatis i smeten. Och vi vuxna tryckte i oss ljuvligt goda (och billiga) Gyros!

Havet erbjöd denna dag härliga stora vågor, vilket innebar än mer badande än annars. Nåt som är skönt är att havet inte är så salt. Man känner sig inte som ett torkat saltblock när man går hem efter badet och det svider inget när man får i ögonen.

childrens world geo

Efter dusch begav sig bus till Childrens World för lite hoppande (trots att det fortfarande var strålande sol över lekplatsen). Han svettade upp sig rejält, men verkade glad och nöjd (och trött) när han kom tillbaka lagom tills det var dags att gå och käka middag.

En middag som denna kväll fick bli Pastisio för min del och en ½ grillad kyckling för maken. Bus smakade från bådas mat!.

Sen smällde bus i sig en glass och återvände till Childrens World för lite kvällsmotion.

Fortsättning följer.. så det så!