Kreta, Måndag 14/7: Dagen maken solade med kläderna på och bus käkade fiskpinnar till middag

Fortsättningen på Kretadagboken

Dag 8

olivträd

Inte ett dugg blåsigt idag. Förmiddagspromenaden gick upp till Georgioupolis kyrka/kyrkogård. Den ligger på ett litet berg och i värmen är det en rätt jobbig promenad. Fullt i trappsteg. Jag skulle INTE vilja vara den som ska bära kistan upp för dessa trappor. I år tog jag ingen bild, men jag har fotad den flera gånger tidigare – ids dock inte leta rätt på nån trappbild! 🙄

Bus blev smått irriterad på sin far eftersom han glömde ta med vattenflaskan. Men på hemvägen passerade vi en av strandduscharna så han fick duscha av huvudet – då fick han tillbaka lite energi. Tillräckligt för att ta sig till affären och köpa vatten!

Till lunch gjorde vi världens godaste omelett med lök och bacon.

Vid badet idag behöll maken tröjan på! Hade visst nåt att göra med gårdagens solande!

Bus provade att simma utan sina armpuffar. Det gick faktiskt riktigt bra. Men jag blev lite rädd att han tänkte dricka upp allt vatten i medelhavet så han fick sätta på dom igen efter en stund.. vore ju trist om det tog slut badvatten.

När vi kom hem från stranden – vid halv fem på eftermiddagen -var det fortfarande ostädat på vårt rum. Och med tanke på att det var söndag igår så innebar det sjukt mycket sand på golvet… Anna hade inte sett att vi gått ut. Hon bad oss säga till när vi gick ut igen så skulle hon städa. Men jag ville inte ens duscha med tanke på hur sandigt och skräpigt det var inne hos oss så vi gick ut direkt. Vi sa till att vi går ut och väntar… Hon städade bums och vi spelade lite biljard. Sen kändes det skönt med en dusch!

Middagen denna dag fick bli Lammsouvlaki för mig och Lammkotletter för maken. Bus hade upptäckt att det fanns fiskpinnar på just denna taverna (vars ägare är gift med en svenska – vilket förklarar saken) och skulle absolut ha det. Det hade han bestämt redan innan vi gick dit. Haha… Åka till Grekland och äta fiskpinnar…

Angånde bilden: Oliver är väl bland det mest grekiska som finns… eller hur? Sen är det ju dessutom farligt gott. Speciellt dom gröna!

1 kommentar

  1. Cia

    Söndagar var det ingen städning på vårt hotell! Själv föredrar jag svarta oliver… Men är kräsen inte alla oliver smakar bra, tyvärr.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑