Kreta, Onsdag 16/7: Dagen vi balanserade och väntade regn

fontän

Fortsättning på Kretadagboken

Dag 11

Oj.. idag var det MOLN på himlen. Hmmm… 🙂 En brandhelikopter roade sig även med att flyga fram och åter till havet och fylla sin sån där vattenbehållare. Så någon stans i hyfsad närhet brann det…

Vi tog en balanspromenad över till den lilla kyrkan på piren. Det går inte om det blåser för mycket för då översköljs stenarna av vågor. Men idag gick det perfekt!16stenpir

Vi har varit där många gånger förr, men det är en härligt, lite balanskrävande promenad. Och det kryllar av småkrabbor mellan stenarna som är roliga att kika på. Väl där satt vi rätt länge och mådde gott, i det lite halvmulna vädret, medan bus blötte upp sig totalt då han höll på bygga en båt, eller nåt liknande bland klipporna.

Sen balanserade vi hem och stekte prinskorvar och potatis. Fast bus ville inte ha stekt potatis så han fick mos. Har man semester måste man ju få önska lite! Eller hur?!

Sen gick vi till stranden, trots diverse moln. Men vi fick ändå rätt mycket sol på oss. Och jag orkade läsa långt i min bok. Men när vi gick hem, vid 17-tiden, hade det tornat upp sig MÖRKA moln. Nu blir det regn, tänkte vi! Men det blev det inte. Istället blev det hur klart och fint som helst till kvällen.

Till middag beställde vi Mixed Grill för två personer. Som med råge räckte även till en tredje! haha… Och sen gick vi 0ch drinkades på Edem Park Jag beställde White Lady och maken tog en Black Rushian . Bus beställde en stor glass med chokladsås. Drinkarna gick på 3€ styck.. haha..och det var mer sprit än läsk i dom! Mums.16drink

Som synes blir man lite på lyset av så här starka (och goda) drycker! 😛

Översta bilden är från där vi tog drinkarna – Edem Park. En oerhört vacker fontän som lockade in bus kvällen innan. Det var så vi upptäckte att där fanns otroligt billiga drinkar! Och självklart bestämde oss för att testa!

2 kommentarer

  1. Cia

    De där mörka molnen missade vi helt! Kreta lär ju ha 0 regndagar i Juli Augusti så de hotade nog bara 😉

    White lady beställde jag alltid som fördrink när jag var yngre 😆 Nu minns jag inte hur den smakar. Jag kommer ihåg att jag tyckte jag var sååååå sofistikerad (Fick nämligen beställa den fast jag inte hade åldern inne när jag åkte på kryssning med pappa).

  2. Åsa.S

    Det ser ju helt underbart ut! =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑