Kroatien – elfte dagen – dagen vi inte gjorde något speciellt

Än finns det dagar kvar att läggaut från dagboken jag skrev i Kroatien i Juli:

 

Elfte dagen – tisdag – dagen vi inte gjorde något speciellt

Morgonen började med brödhandling och efter frukost och morgonfix gick vi en prommis. Behövde inte handla något så vi strosade lite här och där. Kollade omgivningar och konstaterade att många lägenheter (och hotell) ser ganska sunkiga ut. Gammalt, slitet och nästan övergivet. Och massor till uthyrnning. Och hur man än letar hittar man inga affärer eller tavernor annat än nere vid strandpromenaden.

utsikt2

vår-gata

cykel

Svettiga och trötta i benen fixade vi lunch – hallonkräm, skaldjurstoast, stekt potatis och sallad. Och sen kaffe på det, såklart.

Strandmyset var hett även denna dag, men precis som många dagar innan drog det in moln över stranden, ungefär vid fem-tiden, då vi ändå var på G att gå hemåt igen. Även denna dag mullrade det ovan bergen, men det blev inget åskväder av det.

Efter vi gjort oss av med svett och intorkat salt mös vi i sängen till första halvan av Bourne Legacy. På grund av filmens längd valde vi att dela upp den i två delar.

sunset3

Middag sedan, mitt i Podgora. Bus ville äta fisksoppa, men blev avrådd till det. Kyparen påstod att det inte var ”äkta” fisksoppa, utan gjord på koncentrat. Ville han ha soppa rekommenderade han istället tomat eller köttfärs. Men då valde bus Pasta Bolognese istället. Jag åt Risotto Frutti de Mare och Maken åt Kalvkotletter. Mätta och nöjda gick vi därifrån och samtidigt undrade vi: Hur orkade ungen käka MarmeladeCrepes efter en sån middag????

staty

4 kommentarer

 1. Junitjej

  Vilken häftig cykel!

 2. Pernilla

  Du får förlåta, jag har blivit periodare och nu ligger jag efter, haha.
  Läser ikapp flera dagar men hinner liksom inte med. Solen tar ju sin tid…

  Mysigt att få åka på semester till Kroatien via dej. Tack.

  Sv: jag har också problem med en del bloggar. Går inte att skriva i adressfälten alls, vid bloggspoth tex. Löser det på samma sett som du. Hoppas det ordnar sig.
  /P

 3. Camilla

  Vilken otroligt häftig bild där på slutet, med himlen som nästan är röd/blå!

 4. Camilla

  Eller ja… himlen är ju mest röd, det var bergen där bakom som såg blå ut. Riktigt snyggt. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑