Kroatien – femte dagen – dagen jag fotade under vattnet (men inte kan visa bilder på, ännu)

Fortsättningen på Kroatienvistelsen

Femte dagen – onsdag – dagen jag testade fota under vattnet (men som det ännu inte finns några bilder från)

Detta var första morgonen som det var riktigt varmt även i skuggan på den svala högt belägna terrassen. Vilket hade sin förklaring i att det nere på havsnivå var tryckande varmt. Äntligen!!! Vi vill ju ha det så där olidligt varmt som många inte gillar… och nu var det inte längre bara varmt – nu var det JÄTTEvarmt!

bouganvilla

Vi tog en promenad mot Podgora och eftersom vi visste att vi skulle handla 12 liter vatten hade vi utrustat oss med två ryggor.

Vi gick ända fram till där gatan slutade och centrum av Podgora började. Där hittade busungen en affär som sålde soft air guns – jättefina – för inga pengar alls. Han valde länge och väl och blev sedan en stolt ägare av en Colt 1911. Maken köpte också en leksak – en laserpekare med utbytbara munstycken, med tre kilometers räckvidd. Häftig.

druvor1

Kånkade sedan hem vårt vatten, pustade en stund och sen fixade vi smarrig lunch: Wookade Räknudlar med Bacon och stekt Ägg. Och sallad, såklart.

stranden

Badade gjorde vi på gränsen till FKK-stranden. Fast FKK-arna hade flyttat sin linje och solade även inne på den vanliga stranden denna dag. (gränsen går egentligen vid de där utstickande stenarna i bakgrunden av bilden)

Stenarna på stranden var heta, luften stod still och vattnet var väldigt varmt. Provade fota under vattnet med kameran jag lånat av makens morbror. Det gick inte att se vad jag fotade så man fick trycka av på känn och hoppas att nåt skulle bli bra. (och eftersom jag inte har någon kabel för att föra över fotona från undervattenskameran till datorn, och minneskortet inte passar i kortläsaren, så kan jag ännu inte kika på hur dessa bilder har blivit – och med andra ord, inte ni heller!) EDIT: Undervattensfotona finns nu i detta inlägg!

bad1

bad2

bad4

bad7

bad8

bad10

Efter duschen fick ungen ett paket. En gräshoppa som gick på solenergi. Lätt att bygga samman och som fungerade förvånadsvärt bra. Han döptes till ”Hoppis” och fick stå i solen och hoppa medan bus läste KP.

hoppis

Middag åt vi på ett litet ”grillhak”. Bus tog hamburgare och pommes. Jag åt Cevapici – typ små avlånga välkryddade köttbullar. Och Maken smällde i sig en jättestor Mixed Grill.

solpojke2

 

På terrassen blev det sedan laserlek – den var helhäftig mot vita väggar i den mörka kvällen. Coolt.

laser1

laser2

8 kommentarer

 1. Lillkakan

  Ååååååå vindruvor:0)
  Härligt medklart vatten:0)
  Ska bli kulatt se hur bilderna från under vattnet blir:0))
  Konserten var superbra! Han fick inte bra kritik i tidningar.. Men över 61000 kan inte ha fel:0)-Robbie var kungen av Ullevi igår!

 2. Maria

  Det är så spännande att läsa allt och se på era fina bilder. Är lite nyfiken på vilka ni flög med? Hur bokade ni boende? Kram kram

 3. Åsa

  Vad härligt det ser ut… och tur att värmen kom!
  Mixed grill åt maken och sonen flera kvällar där vill jag minnas 😉

 4. Camilla

  Åh, men åh! Nu längtar jag om möjligt ännu mer tillbaka till Kroatien. Vill ni dit igen, eller blir det Grekland nästa år? Förstår om du kanske inte hunnit tänka så långt än. 😉

 5. Soffie

  Mm vilka bilder du visar…så härligt…

 6. trollmor

  Wow ,vilket klart vatten det är. Ser helt underbart ut. Kram

 7. Junitjej

  Vilka underbara bilder!

 8. ☆ Cia

  Ni ser ut att ha haft en toppen semester fast det inte var Grekland 🙂

  Svar: Om vi haft.. helt underbar… fast det inte var Grekland. men vi är ändå ganska eniga om att OM det inte krisar till sig ännu mer i vårt semesterland så…. haha… ränderna går aldrig ur, du vet…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑