Kroatien – fjärde dagen – dagen vi slapp betala för drycken

Fortsättning på Kroatiendagboken

Fjärde dagen – tisdag – dagen vi slapp betala för drycken

Vaknade vid halv nio av att busungen gick på toa. Tog på mig shorts och bikinitop och gick och köpte bröd. Sedan go’frukost. På bilden nedan syns vårt hotell i mitten – det gula som är högst upp.

hotellet4

Förmiddagen använde vi till att promenera runt. Vi provade mata fiskar – som inte ville käka, vi gick en gata vi inte gått tidigare – och hittade en tunnel under stora vägen som liknade en borg. Häftigt.

port

tunnel

fontän

Och så gick vi in till Podgora och köpte busungeglass. Trötta ben var åter i lägenheten efter 1½ timmes promenad. Där var det så dags att laga lunch…

Vet att många tycker det är knepigt att vi fixar så pass mycket mat själva i lägenheten när vi åker bort. Men saken är den  att förutom att det blir mycket billigare så är ju just matlagning ett av våra stora gemensamma intressen. Vi gillar att fixa och dona i köket och med begränsad utrustning och spisar och kastruller som fungerar lite si så där (som det kan vara på inte allt för mång-stjärniga hotell, som vi som regel bor på) är det en rolig sport att komma på goda och fiffiga rätter som alla kan njuta av. Vi tycker detta är jätteskoj, helt enkelt.

Denna dag tillagade vi potatis och löksoppa (pulver) som vi serverade med ost-och kaviartoast (smörgåsgrillen bestod av mig, en stekpanna och en traktörpanna som ”tryckte ihop” brödskivorna) samt en fantastisk sallad. Mumma..

smörgåsgrillen

toast

lunch

sallad

Och efter kaffe och rischoklad hägrade stranden.

Badade på ytterligare ett nytt ställe. Alldeles vid vägen (som det inte var någon direkt trafik på). Det var dock inte lika mysigt som dagen innan. Vattnet var svalare och det blåste så man drev ordentligt då man snorkade eller låg på luftmadrass. Men det var jätteskönt. Dock var samtliga eniga om att gårdagens strand – på gränsen till FKK-diton – var den bästa. Bestämde att det var den som skulle gälla i fortsättningen.

Busungen hade fått simfötter som han tränade använda. Svårt när man är ovan. En ”braig” sak var att trots att vi köpt simfötter i storlek 36/37 (som säljaren rekommenderade) kunde jag låna dom. Så jag snorklade runt och hittade ett stim med nåt som liknade neontetror och en sorts plecko samt en ganska stor räka. Häftigt.

lunchväntan

Efter strandhäng hägrade terassdito. Jordgubbar och vitt vin  (ja Lemonade för busungen) gjorde gott i sockerfallsdarriga kroppar. Och precis som varje eftermiddag tidigare kom det ett ”nytt” nummer av KP åt ungen. 🙂 Perfekt tidsfördriv medan vi duschade och gjorde oss middagsklara.

Middagen valde vi att äta på en fisketaverna (såg en skylt där det stod Taverna på, så vi kom fram till att restaurang heter taverna även på Kroatiska). Maken valde att äta grillad Tonfisk, jag tog Haj och potatis kokt i vitt vin och busungen ville ha ½ kg musslor.

sunset

 

Men när dom sedan kom med maten visade det sig att ungen inte alls fick musslor – dom tänkte servera honom Spagetti Carbonara. Det ville han inte ha. Dom ursäktade och bus började smaka från vår mat i väntan på sin egen. Samtidigt som hans mat kom blev vi också upplysta om att vi skulle få efterrätt som plåster på såren.

middagsfina2

Maten var extremt god och ungen åt upp nästan alla musslorna själv – förutom några som vi fick smaka och några som han gav bort till en kissekompis: en lekfull katt som var blind på ena ögat sedan den var unge.

blind-kisse

Sedan fick vi två kulor glass var, som efterrätt. Yummy!

Men det allra roligaste var när notan kom. Det visade sig att vi först bara behövde betala för Pasta Carbonara, och inte för musslorna som var dyrare. Och till på köpet hade dom inte tagit betalt för någon dryck, överhuvudtaget. Så detta blev en väldigt billig lyxmiddag!!!!

gosedjursautomaten

Innan vi gick hemåt testade busungen lyckan i gosedjurautomaten. Han hade gett sig tusan på att vinna nåt..men gick bet, denna kväll.

5 kommentarer

 1. Junitjej

  Vilka underbara semesterbilder!

 2. Therese - Sockenvägens Söta

  Ni verkar sannerligen ha haft en härlig semester, å inte dumt att ni fick en billigare nota heller 😀 Å näe, paddan fick ingen puss, hade ju gubben i sängen som väntade så ;-D
  Ang candy crush så spelar jag enbart gratisbanor, har ju inte ens FB så jag får nöja mig med de liv man får, skulle ALDRIG betala för det…
  Nu väntar filmkväll. KRAM KRAM

 3. Soffie

  Å vad härligt å vackert det ser utdör Kroatien är ett ställe jag aldrig har varit men jag vill dit, är det bra priser där?

  Svar: Ja det är det.. jag jämför med södra grekland där vi vistats mest.. och priserna i butikerna är mycket lägre. (och självklart billigare än sverige) Att äta på taverna är samma pris som grekland, eller till och med lite dyrare. Dock är utbudet av fisk otroligt – vilket det inte är på kreta, tex. Där är det ordentligt dyrt att äta fisk. Vin på taverna är rejält dyrare än grekland, medans öl är riktigt billig.

 4. Soffie

  Ut där ska det stå 😉

 5. Åsa

  Där tror jag vi har ätit också. Det ser ut som vi bodde ca 50 meter bakom ryggen på fotografen till bilden av dej och Bus…?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑