Kroatien – sjunde dagen – dagen vi fick 15 droppar regn

Här är ytterligare en dagbokstext från vår Kroatienresa i Juli

 

Sjunde dagen – Fredag – dagen vi fick 15 droppar regn

Inga ”gatlopp” av grannarna denna morgon – såå skönt. Så efter min 2*400 meter långa prommis för att handla bröd blev det gofrukost i värmen.

flaggan

trappan

Tog en lång prommis. (Ovan syns en bit av trappan upp till vårt hotell med lägenhet i ”markplan”!!!!)  Gick som vanligt mot Podgora och sen fortsatte vi genom typ hela…Det blev både långt och svettigt.

fallossymbol

Vad ovanstående staty/monument föreställer eller betyder vet jag inte. Har inte googlat på det. Men det var stort och mäktigt och vi var aldrig dit. Detta är fotat på lååångt avstånd med mycket zoom

podgora

syrsa

(Ovan en död syrsa.. kolla sizen!)

 

Väl hemma gjorde vi soppa: ost och broccoli, med grillade skaldjurstoast till. Och så massor med grönsaker, såklart.

trappan2

Stranden var sedan svettig. Väldigt svettig. Bus fick nästan för mycket sol, trots att han badade mest hela tiden. (och bilden ovan ÄLSKAR jag.. den visar verkligen hur det kändes i solen, med trapporna, med glad bus, med semester….)

Terrassmyset var som vanligt soft. Men helt plötsligt började det regna!!!! Tvättställningen som stod framme – utan tak – drogs under skydd, bara för att bums konstatera att det kom typ 15 droppar. Sen var det över. 🙂

terrassen2

 

Middagsplace hade bus valt. Han ville käka på grill och valde Ostburgare. Jag åt Cevapivi i Pitabröd och Maken åt Mixed grill igen (det är ju onekligen en bra blandning av allt, färs, nöt, fläsk, korvar….!!!). Supergott.

middag

 

Under middagen började det blåsa – nåt alldeles förskräckligt. Vi fick till och med hålla fast glasen. Men det var heta vindar, nästan. Lite häftigt faktiskt.

Trost blåsten stroasde vi vidare innan vi gick hem, konstaterade att vinden lagt sig och mös på terrassen – med laserlek –  innan godnatt.

laser4

 

2 kommentarer

  1. Maria

    Åå vad det ser härligt och spännande ut !!! Blir verkligen sugen att resa dit 😀

  2. Camilla

    Mysigt!!! Kroatiska flaggan är himla snygg tycker jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑