Kroatien – Tionde dagen – dagen bus hittade en sjöstjärna

Mera dagbok från kroatienresan i Juli

 

Tionde dagen – Måndag – dagen bus hittade en sjöstjärna och det åskade på riktigt.

Bus vaknade först av oss alla – redan halv nio. Trots att maken stelnat till under natten och det tog en stund att värma upp ryggen var den bättre än dagen innan. Skönt.

Förmiddagen använde vi till att storhandla. Även busungen utrustades med rygga och vi gick till stora supermarketen i Podgora för att proviantera. 10 liter vatten, Cola, godsaker och massa grönsaker kånkades hem. Puh.

bänk2

 

Till lunch tillagade vi wookade äggnudlar med bacon och stekt ägg. Riktigt kryddigt och gott. Och så en rejäl sallad förstås… Räknade ut att vi sätter i oss 28 tomater, 7 gurkor, 7 paprikor, ca 4 burkar oliver och en hel del rödlök bara till salladerna (och på frukostmackorna) under en två veckors semester.

På stranden var det hot! Och busungen gjorde ett fynd – han kom upp med en livs levande sjöstjärna. Han trodde först han hittat nån lite stickig växt, men det visade sig alltså vara något levande. Den fick snabbt åka tillbaka i plurret – och en stund senare hade den ”simmat” iväg (om det nu är simmar dom gör).

sjöstjärna1

stjöstjärna2

stranden2

stranden3

kajhoppNär vi kom tillbaka på terrassen passade jag på att pressa lite extra sol medan bus och maken duschade. Sen, vid sju tiden, när alla var duschade och klara och började fundera på var vi skulle käka började det åska ovan bergen. Och den här gången var det på riktigt.… Många blixtar och rejäla knallar – fast den kom inte närmare än ca 1 km bort, i alla fall. Det regnade också ordentligt. Värsta Niagarafallet nedför trappan utanför oss. Och i blev även utan ström ett litet tag.

regn

1 ½ timme senare var det över och vi gick för att äta. På samma ställe som dagen innan. Denna gång tog jag och maken var sin Frutti de Mare-pizza och ungen tog hamburgare. Smarr…

5 kommentarer

 1. Lillkakan

  Å vilka fiiiiina bilder du tar:0)
  Hopp i vattnet bilderna var så härliga:0)
  Vilket regn ni fick med:0)

  Svar: Just i det här inlägget är det ju maken som är fotograf på nästan alla i och med att jag fick vara med på bild. Han är ganska duktig han med!

 2. soffie

  å vad fina bilder ni visar…va snygg bikini du har å du är verkligen vacker.. kram

  Svar:tack för dom fina orden – VACKER är det ingen som brukar kalla mig! haha… men bikinin är snygg, det håller jag med om. jag köpte ju ”bara” fyra nya inför den här sommaren (jag älskar bikinis!) favvon är VIT

 3. Ninni

  Vilket fynd =)

  Härliga bilder från härliga Kroatien. OJ vilket ösregn..jag älskar åska =)

  Ha det fortsatt skönt !!

 4. Camilla

  Värsta vältränade pinglan ju! Fina bilder och cool sjöstjärna!

 5. Soffie

  Kram i värmen min Goa bloggvän svar jag tycker du är vacker jagmenar detverkligen,kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑