Kroatien – tredje dagen – dagen vi badade bland nudister

Forstättning på Kroatiensemestern

Tredje dagen – måndag – dagen vi badade med nudister

Jag vaknade först och gick genast dom 79 trappstegen ned till gatan, samt den ca 400 meter långa prommisen till den närmaste lilla Marketen. Köpte vatten och grönsaker till lunch. Och så samma väg tillbaka igen! Sen tog vi frukost på en skuggig, men inte lika kylig terrass som dagen innan. Det var märkbart varmare ute. Verkligen skönt!

hotellet2

Förmiddagspromenaden gick sedan lite kors och tvärs – vi kikade åt andra hållet (där vi också hittade en strand vi gillade skarpt) samt tog en runda och matade fiskar. Busungen köpte kulglass, för 6 Kuna kulan – sanslöst billigt. Och vilket utbud av smaker!!!!

 

fallskärm

Bus fick syn på dom som la en del av sina semsterslantar på att flyga fallskärm bakom motorbåt. Och han bestämde bums att det skulle han göra – och jag lovade att först och främst kolla upp om nästa tioåringar fick flyga fallskärm och dessutom vad det kostade.

 

bänk1

Till lunch blev det värsta restaurangmaten. Vi kokade först potatis som vi sedan skivade och stekte tillsammans med vit- och rödlök. Den kryddades med ett örtsalt och lades åt sidan. Sen stekte vi Chickenbits i solrosolja, kryddade extra med Cayenne, och lät det värsta fettet rinna av på hushållspapper innan vi serverade kyckling och den frästa potatisen tillsammans med en stoooor blandsallad. (Bilden nedan visar vår terrass sett inifrån lägenheten)

hotellet3

Efter kaffet gick vi till stranden. Och idag valde vi FKK-stranden. (Eller nja.. inte riktigt… vi låg på gränsen till FKK-stranden). FKK står för Fri KroppsKultur och innebär med andra ord en massa nakna människor – nudister, alltså. Dom höll till på andra sidan om en liten, liten vik och vi kunde se det mesta av dom som badade där. Busungen fick med andra ord lite att kika på men vi, och tillika dom runt omkring oss, behöll badkläderna på.

Det var märkbart varmare i luften. Och framförallt i vattnet. Nu kunde man plötsligt bada hur länge som helst….Om det berodde på den högre lufttemperaturen eller för att vi badade på ett annat ställe visste vi inte men vi bestämde i alla fall att hit skulle vi gå igen, en annan eftermiddag.

Efter terrassmys valde vi att promenera mot Podgora – något man egentligen alltid skulle vara tvungen, eftersom det som fanns i Calkje var typ lägenheter – mest inhemska – ett par restauranger, en grönsakshandlare samt en liten Super Market.

middagsfina

Vi hade sett ut middagsställe tidigare – ett pizzahak som kvällen innan hade fullsatt. Mestadels av Kroater.

Busungen beställde en pizza med skinka och champinjoner, medan jag och maken åt Mixed Grill. Och jösses så gott. Pizzan var jättegod och det var stora portioner blandat grillat – nöt, fläsk, kycklking, korv, köttfärs…. Och till det gick det ned en hel liter lokalt rött vin.

kvällspojke

glasstime

Efter maten gick vi vidare in mot centrum av Podgora. Vi handlade vatten och annat drickbart och ungen köpte kulglass – igen. Med armar nere vid knäna av de tunga vattendunkarna var vi åter på hotellet, rätt sent. Ute var det ljumma vindar men hotellrummet var – som vanligt – väldigt svalt, så på med luftvärmepumpen medan vi halsade vatten, borstade tänder och gjorde oss klara för natten.

solnedgång2

 

Sen sov alla gott – i en lagom tempererad hotellägenhet.

4 kommentarer

 1. ☆ Cia

  Låter som om ni har det hur mysigt som helst. Att det är svalare skulle nog trivas med att det inte är galet varmt.

 2. trollmor

  Det verkligen fint ut. Vi har pratat om att åka till Kroatien flera gånger. Kramis

 3. Camilla

  Men så underbart! Jag är grymt nyfiken på om Bus fick komma upp i en sån där läskig flygsak… fy!
  Librarybeth skrev ett svar till dig hos mig angående båtluff i Grekland:
  Och till Linda/Candygirl; det går jättebra att båtluffa trots instabilt läge i Grekland! Vi har gjort det flera ggr trots att det kan vara svajigt där. Det märks inte direkt ute på öarna. Lite luft i ”programmet” så att man inte strandar på en ö man inte vill bli kvar på är bra. Men som sagt på öarna märks det inte, de är glada att man ”vågar” resa dit. Flera som uttryckte sin irritation att det hade sagts i media att man inte kunde ta ut pengar. Det gör ju inte deras situation precis lättare!
  Det är JÄTTEKUL och fint att luffa bland öarna där!

 4. Librarybeth

  Härliga semesterbilder här!!!
  Kul med ditt svar! Vi har ”klarat” oss fr färjestrejk däremot fick vi i all hast kasta oss i en taxi för att åka till andra sidan av ön när blåst gjorde att man inte kunde gå in i hamnen där alla väntade…. Minns i skrivande stund inte vad den ön hette. Och det var bara toktur, damen som sålt biljetterna till oss dagen innan kom ut fr biljettkontoret och fick syn på oss och sa att båten går inte idag….. ;D Galet men det ordnade sig! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑