LABC & HLR

Jaha.. nu är jag utbildad i LABC.
L som i Livsfarligt läge
A som i Andning
B som i Blödning
C som i Chock eller Cirkulation

Plus i HLR
Hjärt-Lung-Räddning

Tyvärr låg utbildningen efter ordinarie arbetstid (som det nästan alltid gör för oss i den här branchen) men eftersom vi behöver en sån här utbilding är det bara bita ihop, slänga i sig middagen och köra till brandstationen för att bli lite uppdaterad. Jag har faktiskt aldrig gått en sån här utbildning så jag tycker det var väldigt bra att jag äntligen fick göra det.

Som träningskompis fick jag lära känna Mini Anne:

 

6 kommentarer

 1. Hanna

  Aldrig gått sådan, oj!! Jag har ju gått två gånger det senaste året. Först privat, som Lärarförbundet/Röda korset anordnade i skolan och sedan via jobbet. Här har kommunen bestämt att all personal inom förskola och skola ska utbildas i HLR och barnolycksfall. Kursen var en hel dag, på arbetstid. Otroligt bra, tycker jag, eftersom man då får lite bättre chans att repetera övningarna än om man bara går 3 timmar en kväll. Tyvärr känner jag mig inte längre lika kunnig som för ett halvår sedan. Skulle vilja gå igen så att kunskaperna hålls färska.

 2. Ann Catrine

  Borde vara obligatoriskt för alla att lära sig detta!
  Bra gjort 😉

  Ha en riktigt trevlig tisdag i våren 🙂

 3. Camilla

  Vi får HLR via jobbet. Jättebra att kunna och det är en trygghet ifall man skulle behöva hjälpa någon (vilket jag hoppas att man aldrig behöver – gud så hemskt).

 4. Carina

  HLR har jag också gått men det är länge sedan,
  en liten uppfräschning skulle nog inte skada har jag en känsla av!

 5. Cia

  Skulle behövt Bt för min egen del. Jag vet ju inte vad jag ska göra om något händer mig…Jag lär blöda till döds.

  Bara en sån sak.

  I akutfall fryser jag… Har sett en man falla ner på spåret vid T-centralen jag frös fast. EN diabetiker rasade ihop på Drottninggatan då visste jag inte vad jag skulle göra… Som tur är var mitt sällskap inte lika pinsamt handlingsförlamad och alkisen på spåret fick också hjälp.

 6. kaffehörnan

  Nyttig upplevelse
  Måste bara berömma ditt leende grymt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑