Lampor

Kylslaget och soligt. Och vi stannar på hemmaplan. Svärmor har åkt till Lilla Gula för att värma upp lite och lämna på lite dripp-dropp i kranen så vattenledningarna inte ska frysa. Det var +13 grader inne…

Vi har roat oss med att göra en rejäl omsnurrning av lampor här hemma (något som inte görs i en handvändning eftersom nästan alla taklampor saknar kontakt och istället är upphängda med hjälp av ”sockerbitar” – såna där elprylar man sticker in den skalade elsladden i och drar fast med skruvar. Så det är BRYTA STRÖMMEN som gäller innan lamparbetet påbörjas) . Vardagsrumslampan vi haft har nämligen aldrig passat i det rummet. Men den passar däremot perfekt i vårt sovrum. Problemet har dock varit att vi inte hittat nån lämplig taklampa till vardagsrummet – vilket inneburit att den opassande fått hänga kvar – i brist på nåt bättre. Men NU.

Ny lampa i vardagsrummet. Den svarta! Passar perfekt till allt det andra svarta.

Fd Vardagsrumslampan har fått ny plats i sovrummet. Där passar den gamla stilen mycket bättre till möbler och annat (men bryter ändå fint mot dom två stora porraffischerna på väggen)

Och gamla (tråkiga) sovrumslampan har fått flytta till ”lillhallen”. Det är en vanlig vit plafond som inte gör någon lycklig annat än pga att den utgör en ljuskälla.

Och  lampan som hängde i ”lillhallen” tidigare åkte i sophuset 🙂 Den hade nåt elfel och var troligtvis farlig att ha tänd – vilket inneburit att vi inte haft den tänd på ett par månader.

Så nu känner jag mig mycket nöjd med lamporna och dess placering. Nu är det bara bus som behöver en bättre lampa. Han har en IKEAsol i taket och den börjar kännas aningen barnslig… men det löser sig nog det med.

2 kommentarer

  1. Camilla

    Perfekt att kunna byta plats på lite grejor och slippa shoppa nytt.

  2. Cia

    Jag hade Fablernas värld tills jag fyllde 11 skulle jag tro. Älskade den så den fick mina föräldrar minsann inte byta ut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑