Lite Grekiska djur så här i snövädret

I går kväll  har jag ÄNTLIGEN tagit mig genom bilderna från förra årets Greklandsresa – jag kom av mig efter hälften, där nån gång i oktober. Men nu så!  Allt snyggt sorterat och beskuret och ibland lite redigering. Det blev massor av fina foton som ska bli en fotobok. Igen!

Här lite djur  av olika slag som vi träffade förra sommaren  och som fanns på minneskortet:

ödla2

En orädd ödla

 

turtle

En söt lite sköldpadda

 

skalbaggar

Två skalbaggar som verkar ha nåt kuligt för sig! 🙂

 

tzikada

Och så en sån där spelande syrsa; Tsikada

Här vräker snön/regnet eller vad sjutton det är – nån blandning – ned… jag har snorat nåt helt galet i två dagar så trots att jag känner mig pigg och inte förkyld i kroppen kändes det rätt lägligt att skippa joggingrundan när vädret ändå var uselt. Jag och ungen tog oss en halvmils promenad  i stället… Det var grymt ruggigt sista kilometern när vi hade motvind. Skönt då att komma hem och göra middag och sen gotta ned sig i grekland!

5 kommentarer

 1. Matts

  Oj vad fina bilder, viken fin kamera. är det svårt att få dit namn på bilden ?

  Svar: Tack snälla… Jag blandar och använder dels en ”riktig” långzoomare (Panasonic Lumix Fz150) och mobilens kamera (Samsung galaxy S4+) Av dessa foton är tre tagna med den ”riktiga” kameran medan skalbaggarna är tagen med mobilen. Att få namnet på bilden är inte alls svårt. Jag gör det i Photoshop Elements (kör en äldre variant version 9) men det funkar ju med vilket bildbehandlingsprogram som helst – Bara att öppna bilden och lägga till text utanpå och sen spara om som ett lager igen. Jag har dock sparat ned rätt mycket nya teckensnitt så dom jag använder på min ”logga” finns inte i original i programmet.

 2. Camilla

  Fantastiska, detaljerade bilder! Vilken superkamera du hittat, dessutom har du ju förmågan att ta snygga bilder också.
  Här är också tråkväder, men i morgon hoppas jag att det kan bli en skidtur igen (konstfruset eller sjö).

 3. Pia

  Vilka helt underbara bilder!!!! Förstår att du gör en fotobok av dem.
  Tycker att du gör väldigt klokt i att inte ge dig ut i spåret, var rädd om dig!
  Ha en fortsatt fin fredagskväll!
  Kram Pia

 4. JUNITJEJ

  Verkligen fina bilder!

 5. Pernilla

  Jag lägger ingen energi på bilder. Laddar ber dem på en extern hårddisk och där får de var. Redigerar när jag vill ha dem. Men jag publicerar ju nästan vara urusla bilder nu för tiden. Haha.
  /P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑