Luleå idag

tisdag

 

Ovan en del av dagen.

Förklaringen kommer nedan:

PGA trist väder (i sommar??? men va? hur är det möjligt… jaja… det VAR trist) så drog vi till residensstaden.

Vi hade inga direkta planer annat än

a) käka lunch på BanThai

och

b) låta ungen hälsa på sin kompis

A avklarades bums. Och B direkt efter. 

Och medan B var under pågående gjorde jag och maken stan – snabbt.

Jag hade ett ärende.

Bild 1 visar ett nattlinne jag äger. Från Twillfit. Det är såååå jäkla skönt/fint/snyggt så jag använder inget annat. Jag sover i det – stoppar det i  tvättmaskinen –  låter det torka – och sen tillbaka till sängen. Jag skulle alltså köpa ett till. Vilket blev det på bild 2. I samband med det blev jag tipsad om att dom hade en morgonrock i samma serie. Och vips hade jag köpt den på bild 3.  🙂

Under tiden köpte maken en BluRayTV-serie på outlet på Hemmakväll. Bild 4 alltså. Och sen fyllde vi även på teförrådet (dvs bild 5)

Saknas på bild gör
– alla böcker jag köpte på Kupan/Röda korset. Sex stycken pocket för 45 spänn.
– en Chromecast
– en repeater,
– ett nytt munstycket till trädgårdsslangen,
– en väska till mobilen
hörselkåpor.

(Och säkert nåt mer – ny mascara glömde jag)

Sen plockade vi upp ungen hos kompisen. Handlade frysta Dumplings på Thaishoppen och tog en sväng förbi min lillasyster.

Och därefter åkte vi hem och gjorde plockmiddag. Samt började kika på serien från bild 4. ;.)

 

 

1 kommentar

 1. matts

  Gäller att anpassa dagen efter vädret. Ni måsta ha en bra Thishopp ? Vad är frysta dupplings och hur lagar man till det ?

  Svar: Ja vi har en jättebra thaishop i Luleå. (och får tag i ganska mycket även hemma i Kalix) Dom har hur mycket konserver riser och nudlar som helst. Massor med fryst mat som scampi, bläckfisk, musslor, flodkräftor, vårrullar och då dumplings. Dumplings är ju egentligen en maträtt från Kina, men som även nåt Thailand.
  Här kan man läsa om Dumplings:
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Jiaozi
  Man kan ju göra dom själv… göra degen, fylla dom och ångkoka. Men vi brukar köpa frysta färdiga. Sen sätter vi bara rapsolja i stekpannan. När den är riktigt varm slänger vi ned dupmplings och så i med ungefär en deciliter vatten och så på med lock. Då får dom som ångstekas där inne. Det tar en 20-25 minuter. Vattnet ska ånga bort och sen kan dom behöva en stund till för att få en härlig yta. Vi äter dom med ris, sallad och sweetchilisås och naturell yogurt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑