Mandala

Bus gillar att måla mandalas. Han har en målarbok med såna bilder hos farmor, men ingen hemma. Så dåvill han att jag ritar dom åt honom. Så kontrar han och ritar mandalas åt mig. Hur kul som helst, faktiskt…

Saxat från Wikipedia

Ordet mandala (Sanskrit: मण्डल) betyder cirkel, och i hinduiska och buddhistiska ritualer syftar det på en figur som ritas på marken eller målas på ett bord och som symboliserar de kosmiska och himmelska regionerna. En sorts koncentrations- och meditationsfigurer konstruerade av cirklar och former. Korrekt avbildad och vederbörligen invigd blir den ett koncentrat av ockult energi, som drar till sig dolda krafter och själv utsänder strålar som en talisman. Inom mandalacirkelns gränser tecknas andra geometriska figurer, mindre kvadrater, trianglar och cirklar som delar det Hela i heliga zoner.

3 kommentarer

 1. Cia

  Mandal jag måst googla det.

 2. Kraaam/Åsa

  Aldrig hört talas om men himla fint mönster 🙂
  Du – jag har hittat igen mitt nummer till ritplattan – med lite tid över så ska jag ladda ner det där programmet jag med – tjohoo!!!

 3. Malin

  Sådana brukar jag ha för barnen i skolan. Det är bra för koncentrationen och sedan kan man diskutera hur de har använt mönster på den….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑