En riktigt skön lördag. Bara nån grad kallt och solen försökte orka fram (men lyckades inte helt).

En ganska jobbig promenad före lunch. Det var inte plogat på flera ställen så det var moddigt och tungt emellanåt. Men skönt.

Överbliven kyckling tillsammans med röd pestopasta fick bli lunch.

Sen ut för att skotta snö. Så mycket snö på altan. Och flera träd var helt nedtyngda. Pulsade runt huset i snö som når upp till låren för att frigöra träden från sin tyngd.

När snön når porslinsfågelns fötter brukar vi ha fått den mängd som ska komma en vinter. Visst snöar det efter det också men det är som regel sån snö som packar samman den snö vi redan fått så mängden ökar inte nämnvärt. En vinter där fågeln tjippar efter andan, eller till och med försvinner i snön, har vi fått extra mycket snö…dvs dryga 80 cm.

I torsdags var det ”halvsnö-dagen” enligt den gamla bondepraktikan. Alltså ska det komma lika mycket till. Oops… min mätare säger typ 10 cm till. Bondepraktikan typ 70 cm mer…🫨🤔❄️

Till middag blev det räkor till förrätt och sen grillad oxfile till huvudrätt.

Sen spelade vi Krossa föräldrarna. Ett spel som uppenbarligen inte håller över tid. Detta var från ca 2011/2012 och varken ungdomarna eller föräldrarna hade koll på så många frågor. Väldigt uppenbart att spelet blivit för gammalt.

Nu ska jag gå starta en tvättmaskin.