Mässan dag ett

 

Mässan är igång… Här kan man läsa lite om det i ena lokaltidningen (men varken jag eller någon av mina närmaste kollegor har fastnat på bild) Och här är några fler bilder från mässan (inte heller här finns vi på bild – men busungens ryggtavla syns på en av bilderna!!! Alltid nåt!)

Men jag provade leka modebloggerska och försökte fota mig själv i spegeln – så där käckt som dom gör – men jösses så svårt. Med blixt blev det fult. Och utan blixt blev det suddigt.

Men så här har jag sett ut idag:


Och utan att fråga min ena kollega om lov så lägger jag ut på min – för dagen – tandlösa piratpolare:

Mässan då..

Trots att det är vardag idag – folk har jobbat, barn har varit på förskolor och på skolor – så har det varit mycket folk. Vår monter – med fiske, sandlek och måla egna piratbrillor  – lockade många barn. Vi har hunnit dela ut massor av guldpengar och pratat med många, många…

Två sångstunder har jag också hunnit med. Och med hjälp av ”viftande” kollegor (det är liksom svårt att hoppa, låta armar svänga, klappa, stampa och sånt) när man spelar gitarr så blev det riktigt lyckat. Tack för det. Sånt får jag ju klara mig utan när jag är ute ”på egen hand” och det är så mycket lättare att få med barnen när man har rörelsehjälp. Aktiva barn (och föräldrar) deltog riktigt bra och  nu hoppas jag såklart på ännu större uppslutning i morgon, när det är lördag och folk är lediga.

(Dessutom fanns det ljudtekniker på plats så dom kopplade, kollade ljud/volym och servade mig helt suveränt. Och till på köpet hade dom beställt en sån där trådlös mic – heter det mygga?? – åt mig så jag kunde titta åt alla håll utan att komma bort från mikrofonen. Underbart. Kände mig som värsta proffset med sån service och utrustning). (ska försöka få maken att fota ev. filma nåt  av sångandet i morgon)

Nu är jag rätt ”mör”. Har öppnat förskolan på morgon, 6:30 och sen hållit på till 16:00 (eller i praktiken till 16:30, eftersom jag inte haft nån lunchrast idag). Vi ”firar fredag” på hemmaplan. Med överbliven julmat: Fårfiol, tjälknöl och potatisgratäng. Ja köttet har såklart legat i tryggt förvar i frysen fram tills i morse…

6 kommentarer

 1. trollmor

  Så roligt med en mässa ! Jag var med en barnmässa för några år sedan på Nolia här i Umeå. kramis

 2. Junitjej

  Vad kul med mässa!

 3. Pernilla

  Du är för härlig. Hoppas allt blir som du tänkt.
  /P

 4. Camilla

  Underbaaart! 🙂 Hoppas att hela helgen blir bra. 🙂
  Tack för pepp och glada tillrop hos mig… det var bl a en av dina kommentarer som fick mig att bestämma mig för att åka loppet.

 5. soffie

  men å va roligt å vilka snyggisar 🙂

 6. Therese - Sockenvägens Söta

  Kan tro att du är rätt så mör efter helgens allt piratande 😀 Här är vi lite möra efter en dags intensivt lekande/kalasande, men skönt att vi iaf är krya nu! Hoppas du får kasta upp fötterna å vila ordentligt ikväll nu <3 KRAM!

  Svar: Det FÖRSTSA jag gjorde var snörade på mig dubbskorna och tog en halvmils jogging. Sen dusch på det. Och NU blir det hämtmat. Och sen somnar jag nog gott…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑