Massor med bilder på iskonst (gjort av barn)

isutställning1

Vi hade inte vädret med oss (i år heller). Men vi höll tummarna att alla barnens alster skulle klara sig i och med att vi packade in dom i ett uteförråd (där tempen är med konstant och vi kanske skulle slippa varmgraderna).

Sakerna hade klarat sig. Och utställningen kunde visas – som planerat – i går förmiddag, i samband med att barnen även åkte Barnens Vasalopp.

Vi och barnen har skapat med vatten (och snö) sen vecka 6 och har under resans gång fått se vad som händer med vatten när man sätter ut det i kylan, se vad som händer om man blandar olika sorters kulörer, barnen har upptäckt hur färg beter sig på snö och på is och dom såg att isen börjar smälta om man tar in den (för att jobba med den).

Ovan isskylten (som jag gjort)

Här kommer nu en kavalkad med bilder från utställningen:
isutställning_mjölkpaket
Det här är silkespapper som är infruset i vanliga mjölkpaket.

isutställning_mjölkpaket2

isutställning_tavlor
Det här är istavlor gjorda på samma sätt som min skylt ovan; Målat med oljepastell på lite stadigare papper. Sen infryst i någon cm vatten och allt eftersom isen stelnat fyllt upp med mer vatten.

isutställning_tavlor2

isutställning_istavla

isutställning_tavla

isutställning_girlang

Girlangerna är gjorda i islådor (eller faktiskt dumplingsförpackningar) och färgade med karamellfärg samt hällt i glitter. Dom släpper färg så förbannat så låt inga barnkläder komma nära. Speciellt inte när dom börjar smälta och droppar av sig.

isutställning_girlang2

isutställning_girlang3

isutställning_mugg

Det här är vatten fruset i plastmuggar. Också karamellfärg och glitter.

isutställning_muggar

isutställning_piprensare

Här är en piprensare formad till önskad figur innan den satts i vatten.

isutställning_piprensare2

isutställning_ägg
Äggen är gjorda i ballonger och målade med vanlig flaskfärg. Inomhus. Sen smälter färgen så här häftigt och blir typ marmorerad.

isutställning_område2
Den stora kuben är gjord av snö i en pappkartong. Rejält packad och så har den stått några veckor innan barnen målade den med vanlig plakatfärg.

isutställning_överblick

isutställning_överblick2

Nu är det inte mycket kvar av utställningen. Det smälter i rasande fart. Och barnen får se vad som händer med snö och is när vårvinter börjar jobba hårt. Och vart tar all färg vägen??? 🙂

 

 

 

 

5 kommentarer

 1. Pernilla

  Så fantastiskt! Jag har sagt det förr och säger det igen men jag vill vara barn och gå på Ert dagis.
  /P

 2. Therese

  Njut i gula, här blev det ingen jogg i dag, då barnen nu är hemma och jag inte hunnit ut, valde att städa istället så att det är gjort och vi kan vara ute och njuta tillsammans sen 😀 KRAM och ha en härlig helg!

 3. Riitta

  Såå otroligt fint ?

 4. Pia

  Så läckert!! Älskar sådan skulpturer, det är bara ett problem, vi ha sällan så kallt nån längre tid. Men det klart, det kan vara vackert några timmar också 🙂
  Hoppas ni får en riktigt mysig helg i gula huset!!
  Kramen
  Pia

 5. Therese

  Klokt att avstå om du känner av halsen! Hä är de ett knä som spökar så jag siktar på en kortare promenad med Luran när middagen landat! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑