Maten då…

julafton2

I det Häggströmska hushållet försåg vi oss med synnerligen traditionell julmat denna jul – precis somvanligt.

Och eftersom vi i princip inte äter julmat förrän dagen innan julafton (provsmakningen, ni vet) och sedan inte brukar laga så vi får så våldsamt mycket rester (och får vi över så fryser vi det direkt) så brukar vi inte hinna ledsna…

Julmat är gott. Godast är fisken.

Fast i år blev tjälknölen extra god. Och svärmor gjorde en grönkålsstuvning, typ, som var helt sjukt god. Mums…

godisbord

 

Och dom som inte var mätta efter maten kunde fostsätta proppa i sig..

godisbord2

I väntan på den rödklädda skäggiga mannen….

rudolf

Gästerna som kom var förresten ”uppklädda” (eller snarare utklädda) till tomterenar hela bunten. Men jag vill inte visa dom jag inte frågat  här på bloggen. Men  jag kan ju visa hur jag också tvingades se ut – en stund. För den här mössan åkte av, fortare än kvickt. 

 

3 kommentarer

  1. Madeleine

    stora paket det där!!

  2. Hanna

    Alldeles riktigt, fisken är godast. =)

    Jag brukar njuta av att ha massa julmat kvar efter jul och kunna äta bräckt skinka till brunch på dagarna, men i år känner jag mig less på den…

  3. Camilla

    Vilken otroligt slarvig bloggläsare jag varit sista veckan, jag har ju massor med olästa inlägg här. Skärpning!
    Ert julmatsbord såg supergott ut. Mycket mer seriöst än vårat.

    den VAR god. Och allt tog slut – resterna räckte bara till två luncher.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑