Mattekalendern – nu i pdf

 

 

Jag vet inte vad som hände, men plötsligt började det ramla in mail om min Mattekalender jag publicerade på bloggen för två år sedan. Måste vara nån som länkat till den.. eller???

Jag kan – för dom som undrar – tala om att den kalendern blev väldigt lyckad och därmed körde vi repris på denna även förra året. Och ska även göra likadant i år. Dock är den aningen omgjord – vissa uppdrag funkade inte lika bra som det var tänkt och lite sånt… Sen ändras ju vardagens datum varje år (eftersom uppdragen inte sker helgerna)

Eftersom det verkar vara många som vill ”låna” min Matematikadventskalender (puh vilket långt ord) så provar jag  att lägga in den som en pdf-fil här nedan.

Det är med andra ord fritt att ”låna” för att använda på era förskolor.

MEN:

Tala gärna om till mig  ATT du gör det och SNÄLLA….
tala om VARIFRÅN ni fått kalendern.
Och så skulle jag bli JÄTTEJÄTTEGLAD om någon orkade fota och/eller skriva någon rad om hur det funkade för er. (Jag kan – om ni vill – då publicera det här. Annars behåller jag det bara för mig själv… )

Nedan är pdf-länken till alla ”luckorna”. Datumen stämmer för 2011. Men är ju lätt att ändra till ett annat år.

Adventskalender_matte.pdf

VARSÅGODA önskar Linda-tomten

 

 Här finns  även en artikel om just min matematikkalender – publicerad i Tidningen förskolan


(bilderna är från 2009 )

29 kommentarer

 1. Tina

  Sparar den för framtida inspiration =) Jobbar nu med de minsta.

  Tack för en bra blogg!

 2. Mia Östlund

  Vilken fantastisk kalender!!
  Lånar upplägget till min föskoleavdelning… kanske nån liten förändring bara så att det anpassas till vår barngrupp och miljö. Återkommer med resultatet efter jul. Mvh Mia

  Svar: Såklart man måste ändra… alla förskolor ser ju inte likadana ut…

 3. Maria - Förskoleburken

  Jodå, det var jag! Tacktack för detta!

 4. Åsa

  Kul att den förs vidare!
  Rolig idé!

 5. Jennie

  Du måste vara Sveriges bästa pedagog! Var får du alla ideer ifrån? Det borde finnas en som dig på varje förskola (och avd). Hoppas innerligt att det kommer finnas en som du på min dotters förskola när den tiden kommer.

  Vet att du läser min blogg, jag ska egentligen inte klaga på kommentarerna för själv är jag hemskt dålig på att kommentera…

 6. Camilla

  Jag håller med Jennie här ovanför! Du är bäst! 🙂

 7. Amandas jul

  Vilken kanonidé!

 8. Ann-Sofie

  Hej!
  Läste om denna kalender på förskoleburkens hemsida. Vi på Tallbackens förskola i Kimstad utanför Norrköping blev väldigt inspirerande. Och ville göra en likadan.
  Vi tackar sååå mycket för den.
  //Pedagogerna på Tallbacken avd Bamse.

  Svar: Jättekul att ni blir inspirerade. Man måste låna och dela med sig tycker jag.. annars stangnerar man ju…

 9. Sofia

  Hej!!
  Arbetar på en förskola i jönköping och blev så glad när jag fann din kalender. Kommer att använda den i år. Stort Tack!
  Mvh Sofia

  Svar: Kul. HOppas ni får mysiga mattedagar.

 10. Petra

  HEJ !!!
  Underbart bar kalender som jag ska presentera för mina kolleger nästa vecka. Om dom liksom jag gillar den så kör vi på den i år. Jag lovar att återkomma med både foton och kommentar till hur det fungerade 🙂

 11. Annica

  Hej
  Vilken underbar kalender, så här i november när mörkret ligger runt om oss så blev vi pedagoger eld och lågor…. har gjort om den lite för att passa in i vår verksamhet, men tusen tack för inspirationen. 😉

  Svar: Tack så väldigt. Hoppas det funkar fint för er nu i december. Här hos mig blir det en ny kalender i år – med sago/sångtema eftersom vi har väldigt låg medelålder i år. Den kalendern kommer också ut, en lucka per dag i december. Och senare som pdf, tror jag!

 12. Ann

  Hej!

  Vi blev så glada när vi hittade din kalender som vi kommer att använda oss av i år!! Tack för all inspiration:-)
  / Pedagogerna på Stjärnhimlen

 13. fia

  Hej! vi är en förskola i borås som arbetar med femåringar. vi vill jättegärna använda din fina kalender!
  mvh fia

 14. Pernilla

  Hej!
  Har träffat på andra aktivitetskalendrar i förskolan men ingen som denna och hoppas att jag får kopiera din? eventuellt förenklar vissa dagar. jag arbetar med barn som är mellan 2-4 år och vi har använt oss av enkla matematiska problemlösningar tidigare.
  Mvh Pernilla 🙂

  Ja men visst får du kopiera kalendern. Det är liksom vitsen med att jag lade ut den i pdf. Men man måste ju göra om den för sin egen förskola – den är ju skriven för mig. Men liiiite pyssel kan ni ju behöva ha.. haha…

  Jättekul att du gillar den.

  Hos oss kan vi inte använda den iår. Vi har på för låg medelålder på grupperna så jag håller som bäst på att göra en ny kalender med fokus på saga och sång. Den kommer jag lägga upp på bloggen med en lycka per dag från första vardagen i december och ev. gör jag om den till pdf senare.

  Hoppas ni får kul med matten i jul.

 15. Maria

  Hej!
  Jag jobbar på förskola i Botkyrka. Tycker din adventskalender är superbra! Lånar gärna till min avdelning! Tack! /Maria

 16. Elin

  Hej!
  Jag snubblade över din kalender på förskoleburkens hemsida och tyckte den verkade jättebra! Vi låter oss gärna bli inspirerade och lånar gärna dina idéer!
  MVH
  Elin, på nyöppnad förskola.

 17. Jenny

  Men vilken bra kalender, den ska jag ska presentera för mina kolleger!! Kan återkomma med hur det gick. 🙂

 18. Pia

  Hej Linda !
  Vilken härlig kalender du har gjort 😛
  Ska ta med den till min förskola där jag jobbar med 3-6 åringar. Vi har haft lite ”idetorka” så det här ska jag lyfta till mina kollegor och hoppas dom blir lika ivriga som jag att sätta igång med din julkalender som du delar med dig.
  Tack !

  Svar: Tack så väldigt… vi gillar den hos oss också. i år har vi dock en sago/sång kalender, eftersom dom är aningen för små och inte så ”inkörda ” på matte. Men nästa år kommer vi ha ett bra gäng med ”storingar” så då blir det matte igen…

 19. Elin

  Hej.
  Vilken underbar kalender! 🙂
  Jag har fått ett längre vikariat på en liten förskola och har nu visat den för mina kollegor. Detta har jag nu fått i uppgift att fixa till och anpassa till barnen på vår förskola. Ska bli kul att få ta mig an denna uppgift.
  Tusen tack för inspirationen!!

  Svar: Men så kul att höra… har fått så mycket fin respons på den kalendern, men det är ändå lika roligt varje gång.
  Här finns en artiken från tidingen Förskolan om min mattekalender http://www.kalix.se/fc99dd91-38eb-428a-91ab-34b339159074.fodoc

 20. jessica arfwedson

  Hejsan och tack för alla dina fina ideer. Kommer nog prova att använda delar av din kalender i år.

 21. Frida

  Hejsan
  Väldigt bra idé. Passar på min förskola som arbetar mycket med matematik. Tack för bra tips!!!

 22. Ann-Chatrin Andersson

  Hittade tips om din mattekalender på FB. Bryggargårdens förskolai Borlänge har använt den i dec vilket var mycket uppskattat och inspirerande för oss pedagoger.
  Mvh Ann-Chatrin Andersson

  Svar: Vad roligt att höra… God fortsättning på 2014

 23. Marina Solem

  Hej. Vilken underbar mattekalender. Jag lånar den till Tyresö och Skrindans förskola. Avd Kulan.

  Svar: så roligt… lycka till.

 24. Erene

  Hej
  Jag tycker verkligen att din julkalender är toppen jag skulle verkligen vilja att du kan skicka den till mig. Tack på förhand Erene

  Svar: Den finns ju att ladda ned i pdf-format på just den här sidan. Bara att klicka och ladda ned. Och ändra till årets datum och din förskola. Varsågod.

 25. Ulla-Karin

  Hej
  Vilken vinstlott att hitta din kalender så här inför decembers planering.
  Toppen att ha med sig inför måndagens planering. Matematik occh samarbete passar perfekt även i vårt kompistema på avd. Räven Åvikens förskola. Tack snälla för att du bjuder på dina ideer, en stor inspiration =)

 26. Sofie

  verkae jättebra. Ska läsa igenom och anpassa till min 2:à! Tack!

 27. Shqiponja

  Hej!
  Vi på Smörblomman, en 5-årsverksamhet i Vetlanda kommun lånar också er kalender. Vi jobbar mycket med matte och jag tror barnen skulle tycka det blir spännande med denna kalender. Tack för ett bra tips.
  MVH
  Shqiponja.

  Svar: Så kul… lycka till.

 28. Lotta

  Hej!
  Vi på Saga förskola avd:3-5 år i Märsta tänkte låna denna trevliga och inspirerande matte kalender

  Svar: lycka till.. jag blir så glad när någon vill nyttja…

 29. Susanne

  Hej Linda,
  Vi använder din kalender i år – superbra!! Och tack för att vi alla får ta del av dina idéer

  Hälsn Susanne 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑