Middag och allergivänlig tårta!

snabbtårta

Har haft mina föräldrar på middag. Min mamma är lite knepig att bjuda. Hon är väldigt allergisk. Gluten, ägg, frukt och bär… Så man får tänka lite så det inte blir mjöl i såser eller majonäser med ägg och sånt.

Idag har vi grillat kyckling. Hur gott som helst.  Till efterrätt slängde jag och Bus ihop en marängtårta. För konstigt nog innehåller färdiga marängbottnar väldigt sällan ägg… ???? Konstigt, men sant… hur dom gör marängen fattar jag inte, men så är det. Vilket innebär att mamma kan äta dom. Så snabbtårtan blev marängbottnar med dajmgrädde dekorerat med nonstop. Mumsigt värre.

Och Bus såg självkart till att inga gräddrester blev kvar i skålen efter vi var klara med ”baket”. Det fick jag bildbevis på! 🙂

(nu ska jag hoppa ned i ett bad med bus.. med en bubbelbit som luktar honung och choklad… mmmm….)

1 kommentar

  1. Cia

    Ser ju busgott ut ju. Vad knepigt din mamma måste ha det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑