Midsommar upphittad

Såja… nu har jag hittat dom borttappade bilderna från midsommar. Dom var mycket riktigt i busungens dator. Varför jag nu använt den? (Kan ha varit i skarven mellan bildredigeringsprogrammen möjligen). Man kan ju lätt börja fundera på om vi har för många datorer i det här hushållet. Tre pers och 4 datorer.  och så har alla var sin smarta nalle (lägg därtill en internet radio och ett x-box med uppkoppling. Inte undra på att routern bråkar. Den kan tydligen bara dela ut fem ip-adresser åt gången så här är det slagsmål om dessa platser…)

Hur som helst var det skönt för det var åtta stycken A3:or färdiga layouter (i 300 dpi) med text och dyl. Skönt att bara kunna ”klappa upp dom” i fotoboken som A4:or (jag gör så -jobbar i A3 med täta punkter för att slippa tappa upplösning vid framkallning).

Grekfotoboken kommer bli 108 sidor. Den är klar, men jag väntar på en rabattkod innan jag skickar in. Dom kostar så pass mycket att det är värt att vänta.
Den andra fotoboken – den med ”vanliga foton” sträcker sig från morsdag till och med helgen sin var och är i nuläget uppe i ca 7o sidor. Brukar göra dom i 96 sidor så inte riktigt än får den gå för tryck. Några veckor till innan den är färdig.

Grekboken blir hur som helst nummer 16 i ordningen. Jag älskar dessa böcker. Vi har ett exemplar av varje här hemma och sen har svärmor ett ex av vardera och dom förvarar hon i Lilla Gula. Jämt är vi och kikar efter nåt i dessa böcker. Hur mycket snö var det då och då?  Vilket år var vi där och där? osv

Nu ska vi ut i mörkret och kylan hela familjen. Stampa ned lite middag, typ. Men det är tre grader kallt så jag sätter nog på mig ett par långkallingar under jeansen.

 

3 kommentarer

 1. Matts Jansson

  Tur att det inte var bortkastat

 2. Åsa

  Vad underbart att ha dessa fotoböcker att kunna kolla i!

 3. Camilla

  Det är kanonbra och snyggt med fotoböcker. Synd att det är sånt pyssel att beställa dem bara.
  Skönt att midsommarbilderna dök upp. 🙂

  Svar: Fast jag tycker inte att det är nåt stort pyssel. Men det kan ju ha att göra med att jag plockar ut de bilder jag fotat som regel samma dag eller dagen efter. Jag redigerar och gör en färdigfotosida i photoshop elements och sparar som en enda stor jpg-bild (även om det är tre bilder och text på). Sen när jag ska göra en fotobok väljer jag bara ”helsida” och klappar upp min färdiga layout och på så vis matar man snabbt genom en 96 sidors bok. Det är därför jag jobbar i stort format – A3. Då kan jag utan att tappa upplösning låta bilderna gå i tryck på helsidor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑