Min dag i bilder: Ett Foto I Timmen – EFIT – torsdagen den 24 januari

Ett Foto I Timmen – Torsdag den 24 januari 2013

6:30 – precis på plats på jobbet. Trött, frusen och längtar efter helg.

 

7:30 – Förbereder årets första Sångsamling med barnen på min förskola. Och eftersom vi ska ”träna” inför Barnmässan i slutet av februari börjar vi såklart med Pirattema!!! Och då måste ju även pärmen med sånger matcha.

 

8:30 – Frukosten med barnen är avklarade. Och medan ena kollegan tar samling med de yngsta går jag på kafferast. Sen väntar påklädning av barn.

 

9:30Utevistelse. Nio grader kallt och soooool. Underbart!

 

10:30Sångsamlingsdags med både min och husets andra avdelning. Pirater och hav för hela slanten. Testade en av mig helt nyskriven piratvisa (gjorde den igår)  med högt tempo och massor av rörelse. Dom älskade den!!! (Bilden ovan är min sånglåda. Den innehåller saker som visuellt förstärker de sånger vi sjunger om. Men den är lite för liten för piratskeppet. Och dessutom ofarligt o-piratig grön med noter på. Så jag ska låna busungens stora IKEA-skattkista till nästa vecka)

 

11:30 – Lunchen avklarad. De yngsta ska sova och de äldre ska ha ”jobbarstund”  med mig. Idag handlade det om sortering. Och dom använde avdelningens alla barn som jag gjort som små ”dockor” att sortera med: Pojkar/flickor, randiga/enfärgade tröjor klänning/byxor, efter ålder, efter färg på namnen, efter begynnelsebokstav…..

 

12:30 – Och så hann vi måla lite… Men jag lämnade städandet till kollegorna. För sen slutade jag. 🙂

 

13:30 – Ut i joggingspåret. Med Åsa Larsson-bok i öronen. Fortfarande nio grader (men bara sex i solen). Helt prefekt joggingväder.

 

14:30 – En halvmil senare och en halvtimmes hantel-lyftning på det gör att duschen känns välbehövlig… Men det blir en snabb sådan.. Klockan är för mycket.

 

15:30 – På busungens skola. Dags för Utvecklingssamtal. Det går bra för honom och han sköter sig, min bus… 🙂

 

 

16:30 – Förhör busungen på hans Engelska Glosor (samtidigt som jag städar toan!!! – man är väl kvinna!!!)

 

17:30 – Maken hemma från sitt jobb. Vi sticker ut en sväng för att köpa vin, besöka apoteket och tanka bilen. Och jag upptäcker att vinterskorna jag sneglat på ÄNTLIGEN är på 30% rabatt. Ett par i min storlek finns  kvar. KÖPT!!!

 

 

18:30 – Eftersom vi hade maten i ugnen medan vi var ut och ”gjorde ärenden” kunde vi äta direkt vi kom hem. Och halv sju larmade min telefon, precis som alla andra dagar. Pillerdags!!!

 

 

19:30 – Middagen är bortstädad. Och det jag behöver i Lilla Gula Huset under helgen är nedpackat (eftersom jag jobbar sent i morgon). Slappar med ett vansinnigt roligt och vanebildande spel på min S3:a medan herrarna spelar X-box360

 

20:30Nyduschad (igen! Nu var det inte lika bråttom) myser jag och bus med var sin kopp te. Maken tog en prommis – men jag hade ju redan både joggat och styrketränat idag så vi stannade inne.

 

 

21:30 – mysstund för mig och bus. Jag läser högt, vilket jag älskar, trots att han kanske är ”för gammal” för sånt (kan man förresten bli för gammal för sånt – jag menar… tänk på alla ljudböcker som säljs/tankas. Då läser ju någon högt för en). Just nu läser vi Cirkusflickan av Camilla Lagerqvist. En bok om en flicka som 1917 blir såld, av sin egen mamma,  till en cirkus för bara pengar till en vinterkappa och ett par handskar. Boken berättar berättelsen om en liten flickas väg till att bli hyllad cirkusprinsessa. Mycket bra, är den. Jag tycker verkligen den stunden på kvällen är så mysig. Och så viktig. Och jag vill nog också tro att det är den stunden som gjort att bus är intresserad av att läsa, att han lärde sig läsa väldigt tidigt och att han idag läser mycket, mycket bra.

Nu blir det inga mer foton idag. Visserligen hinner jag säkerligen med både ett 22:30- foto (som då skulle visa kvällsbloggläsning eller nåt sånt) och ett 23:30- foto (som GARANTERAT skulle visa en bild på deckaren jag läser just nu). Men då hinner jag inte summera dagen så jag ger mig här.

Andras Ett Foto I Timmen denna dag, 24 januari 2013,  hittar ni här

 

 

 

 

 

13 kommentarer

 1. Åsa

  Kul att få följa din dag! 🙂

 2. Matts Jansson

  vilken bra ide , den måste jag ta efter
  tack för din dag

  Svar: På sidan http://ettfotoitimmen.se/ står det vilka dagar som ”gäller”. Nästa EFIT-dag är 10 februari. Och på sidan ser du andra som är med på EFIT det gällande datumet.

 3. Ruta Ett

  Ditt yrke kräver minsann kreativitet om något. Jag skulle aldrig klara ditt jobb.

  Jag jobbade som lärare i en herrans massa år innan jag startade eget 2011 och nu gör jag det jag vill. Jag har min hobby som jobb

  Svar; Klok du var. jag skulle också vilja ha min hobby som jobb; teckna, skriva musik, spela och sjunga. Men inkomsterna jag får på det räcker bara till lite småskoj nån gång då och då… Mer sällan än ofta, om man säger så. Men jag får i alla fall använda mina kunskaper på mitt jobb – för där behövs dom.

 4. Malin

  Jag spelar också Candy cruch. Jag är på bana 123. Och spelet ärmsjukligt vanebildande.

 5. Micke

  Full rulle hos dig!
  Jobb, spring och träning.

  Här är jag vaken sen en halvtimme, inte bra gå lägga sig 21:30 😛

 6. Therese - Sockenvägens Söta

  Vilken bra dag, å du, sådan tur att du hittade skoran i din storlek nu då de var nedsatta! Ment to be ;-d KRAM

 7. Sofia

  Kikar in på din dag; du hann med väldans mycket! Jag är också besatt av Candy Crush 🙂 Snygga skor, ibland har man tur med prislappen. Jag måste ge mig ut på jakt, då mina vinterskor från förra året just har gått sönder…
  Visst är det praktiskt med simultankapacitet; man hinner med så mycket mer då :mrgreen:

 8. Linda aka Javamorsan

  Kul att se din dag i bilder. Mina dagar är såååååååååå spännande att folk skulle bara bli avis om jag var med i detta haha

 9. Liselott

  Åh…vilka smarta ideer med Pippi och skeppet med förstärkning för sång! smart! Och din sorteringside´var ju toppen!

 10. Therese - Sockenvägens Söta

  Wieee är lite kär i skorna, var tvungen att testa dem på lunche, liksom testa min hals ochvad som var kvar av kondisen, mjukstartade med att se om jag kunde jogg 10 min och det gick fint så i morgon kan jag utöka ;-D KRAM

 11. Pernilla

  Kul att blogga om en hel dag.
  Du han med mycket och kreativ till tusen är du.
  /P

 12. Maria

  Oj det är verklige full fart på din dag 😀
  Kul och få vara med och se.

 13. Camilla

  Åh, vilka snygga stövlar/kängor!!!
  Kan man spela Candy Crush utan att ha Facebook? Jag nöter det hela dagarna nu, löjligt jobbigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑