Morgonljud, Lindafoton, brohoppning och grekisk dans – bilder från dag fyra på Kretaresan

Här kommer fler Kretabilder, dessa är från dag 4, den 16 juli. För dagboken till resans alla dagar: Klicka in på Liverapport från Kreta 2012

Dessa djur (det är alltså en duva, om nu någon inte ser det)  förde ganska mycket väsen av sig på morgontimmarna. Började vid sex-halvsju och liksom hoade (ho-hoo, ho-hoo) utanför vår balkong. Som tur är har dom ett mjukt läte så man lär sig liksom sila bort det. Tuppar är mycket värre. Men vi stängde dörren till toan eftersom det fönstret stod konstant öppet (med myggfönster) så lät det liiiite mindre i sovrummet i alla fall.

Denna dag hade jag fotat massor. Men just det här fotot har inte jag tagit. Såklart. Här har vi tagit oss ut till en liten kyrka ute på en stenpir som man måste balansera på. Vyn över kyrkan och piren är liksom bilden av Georgioupolis – men den visar jag en annan dag. Kanske en dag jag inte fotat så mycket. Hur som helst är det väldigt vackert där ute. Och på vägen hittar man småkrabbor, ser firrar och får träna balanssinnet lite. Och sen är det fina vita väggar att fotas mot! Haha…

När vi promenerade vidare – på vanliga vägar – fick vi syn på ett gäng grekiska grabbar som roade sig med att hoppa i blöttet från bron. Weeee… det hade jag nog inte tordats. Men bus blev sugen. Han fick dock inte för mig. Jag vet ju inte hur djupt det är eller nåt. (han fick senare hoppa från en lägre bro, men det kommer mot slutet av resan). Just den här killen heter Valentin. Det vet jag för han vinkade åt mig och kameran och ropade vad han hette innan han hoppade!

Senare hittade vi ett övergivet gammalt hus. Med standard som en ruin, nästan. Bus var helt övetygad om att detta var ett gammalt fort och förväntade sig övergivna kulsprutor och annat spännande där inne. Unge!!! Helt svart var det. Här på bilden är det blixten som lyser upp så vi ser nåt.

Den här kissen var bus polare med. Den höll mest till inne bland hyllorna på Anna Market. Bus älskade katten. Och Anna själv älskade bus. Moneky kallade hon honom. . Så det var kul att gå och handla!

Dags för middag. Och den uppmärksamme kan nu notera att som den vana resenären jag är så återanvänder jag morgonens promenadshorts till middag och kan således minimera packningen till ett pyttigt litet handbagage. (Vilket självfallet inte är sant. Två resväskor på tre pers hade vi. Men just denna dag hade jag mina läckra shorts även till kvällen. Oftast hade jag klänning till middag) Cia: du skulle gilla skorna. Dom syns inte här, men har minst 10 cm klack och är sköna.. jepp – dom är skitsköna. Jag reste ned och hem i dessa och gick i dom varenda kväll. På dagarna hade jag flip-flop och sandaler. Men på kvällen tog jag på mig finskorna.

Och så måste ju bus vara fotomodell också. Med sitt nyinköpta vapen. Han ser ut som en blivand maffiaboss. Jaja.. det tjänar man väl bra som, antar jag…

Och så denna dags sista bild. Livemusik med dans på torget. Trevligt, men nog så enformigt tillslut. Den klassiska grekiska musiken låter ju likadan hela tiden. Annat är det med den grekiska pop-musiken. Den gillar jag SKARPT. Fast, dom låter väl å andra sidan likadan de flesta artisterna och låtarna, men det faller mig bättre på läppen, liksom…

 

 

3 kommentarer

 1. Sanna

  Låter som ni haft en trevlig resa och blivit fina och solbrända också. Vad roligt att du hittat till min nya blogg föresten. Var så glad att du skrivit din mailadress så jag bara kunde klicka på ditt namn och komma vidare hit.
  Ha det så gott! Kram!

 2. Sanna

  Nej, nu blev det ju fel adress. Skrev ny http://www.juhlinsanna.wordpress.com

 3. Camilla

  Mysigt och varmt! Coolt med en katt som ”bodde” på affären. 🙂 Dit skulle jag också gå ofta och handla.
  Men hoppa från bro, nej – det vore inget för mig det. Fy sjutton så hemskt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑