Musiken från mitt 80-tal

Blev ”utmanad” via FB att under en vecka (eller var det fem dagar?) lägga ut videolänkar till låtar jag minns/gillade/har speciella minnen till från 80-talet.

Jag tar hela utmaningen på en gång och gör ett blogginlägg om det.

Så här kommer ett gäng låtar från mitt 80-tal: 

Mitt rum var under många år fullkomligt tapetserat med bilder på EUROPE. Väggar, dörrar, anslagstavla, spegel.. allt.

Kan texterna typ utantill efter alla varv skivorna gått på LP-spelaren. Prisoners in paradise köptes dock på CD. Och därefter har jag köpt om de tidigare till samma format.

Return var också ett band som spelades flitigt på min LP. Tycker Straight down the line är bästa skivan, även om Attitudes också är bra.

 

Gruppen nedan behövs väl knappast kommentera:

Bon Jovi. Så bra…. så genomlyssnat.

Nu lyssnade jag inte bara på ”pudelrock”. Gruppen här nedan gillade jag skarpt:

Trance Dance. Cool sångare. Ben Marlene. Och dom finska tvillingarna var ju bra på sjunga. Perfekt ”bli-glad-musik” än idag.

Gillade – som många andra –  även Herreys: (fast inte Diggilo-låten… resten… brukade hoppa över första låten på den svartvitrutiga skivan just för att det var den som var titelspåret)

Och Anna Books skiva Killsnack köpte jag för presentkortet jag vann när jag var med i Upp Till 13 med Ulf Elfving (Jag fick förresten frågan vilken planet som även kallas för Tellus)

 

Och som sista och sjunde klippet kommer ett med Talk of The town. Minns så väl när jag fick gå se dom live i sporthallen 1988. Jag fyllde år samma dag och det gjorde en i bandet också.

Viktigt i musikväg från 80-talet var ju såklart Bagen med Cia Berg. Det var ju där man fick kolla in favoriterna samt hitta nytt. Och såklart lyssnade jag ju på Tracks med Kaj Kindvall.  Det var ju främst från det radioprogrammet jag spelade in mina kassettband. Problemet var att hinna starta inspelningen direkt låten började samt att hinna slå av innan Kaj började prata igen. För jag ville inte ha med prat på mina musikband.

Förresten. Jag slänger in en bonuslänk. En artist som jag bara har en skiva med. Jag fick den i present (eller det var faktiskt på kassett jag fick den) och den gick flitigt i mitt flickrum.

George Michel. 

1 kommentar

  1. Åsa L

    Så himla kul inlägg. Jag har en lista på spotify där jag har några gamla godingar samlade som jag lyssnar genom ibland. Mycket Bra musik från den tiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑