Mygg

Fy Fan för MYGG!

Huga.. i år är ett sånt där hemskt myggår. Ifjol hade vi nästan inga mygg, vill jag minnas. Eller var det året innan? Ibland har ju våren varit så torr så några mygglarver har inte kunnat utvecklas till myggor. Såna vårar gillar jag! 🙂 Men i år har det tydligen kläckts enorma mängder.. för det morrar riktigt runt oss när vi är ute.

Ja, inte idag. Idag är så varmt, och dessutom fläktar det lite, så idag är det bra. Men igår låg det regn i luften och var så där varmt och fuktigt… det gillar myggorna. Och vi höll på bli uppätna på eftermiddagen på jobbet. Usch och blä…

Idag har jag satt på mig myggA innan jag gick på jobbet. Och skickat med bus en egen flaska.

Fast idag behövs det nog inte – inte på dagen i alla fall. Men på kvällen, när solen blir lägre, då kommer dom nog fram – myggjävlarna!

5 kommentarer

 1. Cia

  Ja en anledning till att jag drar mig för att förflytta mig norr över under sommaren/hösten.
  Dessa små jaktplan är inte skojiga. När jag bodde i Florida stog jag och väntade på skolbussen (Den gick en gång på morgonen och lämnade en gång på eftermiddagen). Då såg jag en svart oformlig gestallt som kom ”gåendes” mot mig. Samtidigt såg jag bussen… Hoppades att bussen skulle komma först, det gjorde den inte. Myggsvärmsgestalten slängde sig över mig som en hungrig vampyr.

  Kom till skolan gråtandes och uppsvullen på precis hela kroppen. Skickades till skolsköterskan som dränkte mig i läkarsprit. Stank som en fylld A-lagssoffa i Vällingby.

  Det som var bra med det var att sedan kände jag inte av betten resten av det året , jag blev liksom myggvaccinerad eller nå´t.

 2. Jennie

  Vet inte hur bra myggA är men köp Autan (stavning… Aotan kanske) När ni är i Grekland det funkar bra på dem grekiska myggen. För eftervård Fenistil bra mot alla sorts bett, stick och brännskador. Finns kanske hemma oxå men betydligt billigare här.

 3. candygirl

  Cia: Haha… ja riktigt såå hemskt är det inte här. Och idag har vi haft fint sommarväder – då är myggen inte så hemska. Det är när det är mulet dom härjar som mest!

 4. candygirl

  Jennie: Vi kör med såna där Tabletter i uttagen på rummen på kvällarna när vi är i grekland. det brukar funka bra… Det du tipsade om.. är det till ”kroppen”? och det där för ”eftervård” har jag aldrig hört talas om.. ska skriva upp namnet

 5. Jennie

  AOTAN är myggspray eller olja till kroppen. Fenistil är en gel som smörjs på betten, funkar till allt. Jag fick hjärnsläpp en dag och tog tag om plattången AJ! fenistil på det och kvar blev en pytteliten blåsa. Tabletter i uttagen är ett måste här annars vaknar man som en prickigkorv…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑