Nu ska väl potatisen få sitt

luktärt1

Luktärtorna i Lilla Gula Huset  blommar som mest just nu. Röda, lila, vita och rosa… och gott luktar dom…

luktärt2

Hoppas dom inte drunknar nu bara.. för allt regn vi INTE fått i sommar verkar komma nu. Störtskur på störtskur.

I går lyckades ta min löprunda just före en och sen prickade vi in kvällspromenaden innan nästa…

Idag vräkte det ned när vi klev upp. Men tio minuter före ”deadline” (dvs den tiden som jag MÅSTE komma mig ut att springa om jag ska hinna runt och tillbaka och duscha före jobbet) slutade det. Så jag hann en runda. Chansade på skogen trots mängderna som kommit. Det var blött – men jag kom faktiskt hem torrskodd.

I kväll valde vi att promenera före middagen. Tur det – för efter började det tokregna igen…

Torsdag i morgon. Dags att börja planera inför nästa vecka – skolstart, och en unge som flyttar ”hem” på söndag. Så i morgon blir det storhandling så vi kan fixa middagar och mellanmål.
Och så har jag städat (igår) och tvättat (typ hela tiden) samt sökt ersättning från SL för de extra biljetterna vi blev tvugna att köpa för att ta oss till Arlanda i måndags…

Det var den onsdagskvällen.

 

 

 

5 kommentarer

 1. Therese - Sockenvägens Söta

  Här fick jag bara två blommor på luktärtorna, de torkade i sommarvärmen…. 🙁 Men lever ännu så det kanske blir sen höstblommning om jag har tur?! Ingen löpning å dåligt med promenader, kryper i kroppen, men bara att avvakta så länge halsen krånglar, men jag har så svårt med det 🙁 Ha en fin dag! KRAM

 2. Therese - Sockenvägens Söta

  Va?! Kan man bli allergisk mot akvarier?! Nu hänger jag inte med, eller ledsnade ni bara? Här har jag tagit mig ut – äntligen – på en pw i skogen. Ännu rejält ont i halsen så nått annat vågar jag mig inte på, börjar bli orolig att latmasken ska hinna slå rot i mig ;-P KRAM

  Svar: Ja det kan man – mot algbildningen och mot maten. Och hur algfritt ett akvaium än är så är det ju ändå förekomsten av alger… i gruset och så…

 3. Therese - Sockenvägens Söta

  Svar – ja men det har jag inte tänkt på! Å jag som är superallergisk mot mögel å får kasta blommor om jorden får mögelsporer, får kanske se upp med alger och akvariet… Har hållit efter de gröna algerna som bildas i ”locket” vid lampan av den anledningen, å nu får jag ju definitivt fortsätta med det! Tack för att du delade med dig av din/er erfarenhet! KRAM

  Svar: Mer algfritt akvarium än vårt har jag aldrig sett. jag reagerade aldrig. maken visste dock att han var allerigisk sedan tidigare, men vi provade. Det funkade typ 2-3 år… sen kände han för mycket. NÄr jag skulle tömma akvariet fick jag stänga in mig – han blev för dålig. Men sen – när akvariet var sålt – insåg jag att även jag reagerat… för hoppsan… mitt ”missbruk” av nässpray kunde upphöra. Måååååntroooo varför???!!!
  Och ja, jag är också allergisk mot mögel….

 4. Soffie

  Samma hos mej det har regnat så vägar har spolats bort det är inte klokt kunde vi inte för en gång skull fått haft fint och bra väder hela sommaren ut

 5. Therese - Sockenvägens Söta

  Kikar in å önskar dig en härlig fredag, jag har redan fredagsfeeling å helgkänning, men först ska jag ”bara” jobba ett par timmar. Sedan hämta Luran som gör sin sista dag ever på förskolan… Kanske värt att firas ikväll?! Hon får välja middag 😉 KRAM!

  Svar: Jamen visst – allt som går att fira ska firas… Blir era barn kvar på förskolan ända tills skolstarten? Våra går över direkt vid sommarstängningen. När det öppnar igen i augusti går dom till fritis ifall dom inte är hemma till skolan börjar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑