Nypimpat

Nu har vi pysslat klart. Två kvällar tog det, men nu står nya TVn på plats på nya TV-bänken och nya BluRayspelaren är inkopplad – likväl som resten av hemmabion.Vi har kollat att allt funkar men inte hunnit klämma någon premiär BD-film.

Men bara en sån sak som att vår centerhögtalare väger 12 kg och är nästan 20 cm djup innebar ju lite extra jobb innan allt var klar. Tidigare har den varit placerad uppe på vår tjockisTV. Det funkar liksom inte längre… Så nu fick vi fixa ett stativ till den. Fyra bultar inskruvade i betongväggen. Hoppas, hoppas den inte rasar ned på TVn och glasbordet TVn står på. (Då blir jag och maken ledsna i ögat!) Fast det står att hyllan klarar 25kg så det borde ju vara grönt….

Sen avskyr jag ormbona av sladdar som kommer fram. Men nu är alla – utom två – dolda bakom kabelgömmorna. Dom  är för korta och måste bytas för  att kunna döljas.

Sen blev jag – av någon konstig anledning  😉 sugen på ett svart glasbord i stället för jacarandadabordet vi har… hmmm… (undra varför??)

Nu måste vi ”bara” bli av med gamla TVn, gamla TVbänken och dvd-spelaren. (Nej bus ska INTE ha det i sitt rum!!!!) Vi har planerat att bära över det till svärmor tvärs över gatan. Så får hon förpassa sina prylar nån annan stans.

Här står att läsa om TVn
Här om BluRay-spelaren
och Här om högtalarsystemet (fast det är inte nytt.. det har vi haft i 8-10 år)

6 kommentarer

 1. Hanna

  Det ser fint ut. Fast jag förstår att du vill ha ett glasbord vid soffan också. =)

 2. Sofie

  Stiligt! Då får vi komma på filmkväll när vi befinner oss i Norrbotten 😉

 3. Åsa

  Snyggt o fint!
  Visst är det härligt med lite nytt?!

  Ha en fin tisdag!

 4. Cia

  Nu har ni ju redanhaft ljudet… men en riddares historia är suverän när man vill uppleva just bra ljud.

 5. annas Perssonliga

  Antar att ni tittar på dvd ikväll 🙂

  skrattade gott när jag läste att svärmor ska få gamla setet. Vi har gjort likadant… fast vi fick packa in allt i bilen och köra nästan 30 mil men det var det värt.

  Kram

 6. Camilla

  Tjusigt! Cia lämnade precis en kommentar hos mig om att du också pimpat TV-hyllan och att vi hade väldigt olika stil. Det kan jag hålla med om. 🙂 Ett bio-surround skulle vi också vilja ha.
  Ha en bra dag! Här skiner solen i dag igen. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑