Ödehus, havet och gummibandsraketer – Fler bilder från Kretaresan 2012

Eftersom det inte händer mycket på hemmaplan – solar, joggar, myser, grillar…. så blir det istället ett till inlägg med:

Bilder från dag tre – 15 juli –  på vår Kreta resa. Hela dagboken finns här: Liverapport från Kreta 2012

Vi promenerar mycket när vi är i Grekland. Varje förmiddag efter en god frukost tar vi var sin vattenflaska och så knallar vi iväg. Ibland har vi bestämt målet, ibland går vi bara och ser var vi hamnar. Den här dagen gick vi mot flodens början. Och efter den vägen stod detta ödehus som jag tycker är så vackert.


Så här ser det ut där floden rinner ut från berget. Isande kallt och strömt vatten. Och en helt annan vegetation än nere vid havet. Det märkliga här är att bakom ryggen på mig som fotade går en stooor motorväg. Det är liksom en liten oas mitt i trafiken. Här brukar det simma sjöfåglar som gärna matas, men ingen av gångerna vi gick hit denna resa hittade vi någon hungrig liten anka.

Och så en havsbild då… bara för att det är så vackert när himmel och hav möts.

Bus köpte en form av gummibandshelikoptrar. Det var en pinne med utvikta plastvingar som rotorblad som man sköt upp likt en slangbella. Och om man sen lyckades få till stuket på rotorbladen snurrade dom långsamt mot marken och skiftade i olika färger. Hur häftiga som helst. På kvällarna stod det fullt i ungar på torget och sköt upp sådana. Dom var billiga (om man som jag inte accepterade ockerpriset som varierade från gång till gång och istället prutade ned dom till ca 20:- styck)  så man kunde köpa nya när dom kraschlandat någon gång för mycket.

1 kommentar

  1. Camilla

    Ih… ni såg inte till någon krokodil i floden? Ha ha… nej, det kanske inte finns såna i Grekland? 😉
    Mycket vacker havsbild!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑