Oktoberfix

oktober2

Vi har hunnit en bit in i  oktober. Och jag har orangeat till det lite i köket (ja så heter det väl inte, men ni fattar)

 

oktober3

Ljus, småpumpor... Och det här luktar sååå gott….

oktober1

I eftermiddag skulle vi på Bio. Vi skulle se nyinspelningen av Pojken Med Guldbyxorna. 17:00 började den. Jag kom hem 16:07. Maken skulle vara hemma ca 16:35. Vi har tio minuter ned till bion. Perfekt, med andra ord.

Kruxet var bara att ungen inte var hemma.. inte 16:07… inte 16:35,… och inte 16:50.

16:58 kom han hem

Hm!

Nåja… han var rätt nöjd ändå – han föredrar film i hemmabiosoffan så…  vi hyr eller köper den sen. Det var sista dagen den gick idag…

Dock nyttjade vi ”biotiden” väl. ÄNTLIGEN blev jag av med den stora tunga svårstädade sängramen i sovrummet.

Så här såg det ut:

gamla-sängen1

 

Fint.. javisst. Men tungt, och platskrävande. Och såååå svårt att få upp resårkärnorna och städa mellan. Gahhh! Ramen köptes i början på 90-talet och jag har önskat nåt nytt ett bra tag.

Idag åkte ramen ut. (den som behöver kan komma och hämta – gratis)

Och på åkte vanliga sängben.

gamla-sängen3

 

Just nu ser det lite ”fattigt” ut – förutom att det är massa more spece. Men det ska dit en sänggavel. En väggmonterad dito, som pappa ska bygga och mamma ska sy/stoppa. Det blir vår julklapp, typ. Vet inte riktigt hur det kommer se ut.. men jag är helt övertygad om att vi kommer komma fram till nåt bra.

Fram tills dess sover vi utan gavel. Och med våra gamla sängskåp. För eftersom jag inte vet hur gaveln kommer se ut, så vet jag ju heller inte vad vi behöver för nattygsbord. Men det ger sig… med tiden.

Så skönt att bara kunna dra isär sängarna och dammsuga madrasserna….

3 kommentarer

 1. Therese - Sockenvägens Söta

  Snyggt! Blev ”luftigare” i sovrummet å som du säger, mer lättstädat, vi har en dörr som gavel i vårt sovrum å det funkar kanon! KRAM

 2. Junitjej

  Så höstfint!

 3. ::Ulle::

  Hej!

  Jag har också dekorerat lite höstligt men ska köpa pumpor till trappan (bron på norrländska va? :mrgreen: ) till helgen som kommer.

  Vad fint det blev i sovrummet. Vi gjorde faktiskt detsamma för något år sedan. Sängramen var alltför klumpig och jag saknade att kunna sitta ”på fotänden” när jag klädde på mig osv. Nu har vi en egenbyggd, vägghängd sänggavel/huvudända, mycket mer praktiskt. 🙂 Men nackdelen är att sängarna glider isär, speciellt när man får små nattgäster som hamnar i skarven. 🙂 Vi satte ihop sängarna med en tving undertill, haha. Den syns ju inte men fungerar utmärkt.

  Blev nyfiken på ljuset…får kanske bli ett inköp. 🙂

  Svar: Haha.. jo, vi säger Bron! 🙂 Ibland har vi haft ute pumpor där – men det finns ju alltid en så stor risk att dom fryser här så våra pumpor brukar få vara inne, och så ställer man ut dom dagar det är väder till det…

  Jag har satt ihop sängarna med två spännband rund sängbenen. Då når man att knäppa lös bandet utan att krypa in under sängen.. och det är snabbt och enkelt att dra isär och städa. Undra bara hur gaveln ska få se ut??? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑