Sida 9 av 1658

Välkommen fredag

Fredagen blev lugn. Tack för det. Det behövde vi! 🥰

Var på plats i Lilla Gula i god tid för att laga middag.

Kycklingsallad i lager.

Yoghurt, soltorkade tomater, charlottenlök och citronzest i botten. Sallad, pärlcouscous, rostade kikärtor, chili och paprika över. Och mozarella, kycklingben, tomater, oliver och mango överst.

Mycket smarrigt.

Trots tidig morgon orkade vi med Svenska Nyheter med Messiah Hallberg. Ett bra avsnitt!!

Ikväll ska vi inviga vår nya ugnsplåt med galler. Det blir lamm.

Full gas

Jösses vilken vecka. 🫨😮‍💨 Förutom gråväder och regn så är det mer än full rulle på jobbet.

Massa aktiviteter och även saker på kvällstid samtidigt som vi saknar en kollega på 50%. Känns som om det borde varit fredag redan igår.

(Ovan en klockren bildförklaring🤪😉 för barnen över hur en förmiddag med ett Bamselopp kommer fortlöpa! Och ja! Den var klockren. Dom full koll både på vad och när saker skulle hända samt vad som förväntades av dom själva!!!)

Igår visades SVTs reportage från Siknäsfortet i Go’kväll.

Missade ni?

Här är programmet:

https://www.svtplay.se/video/8rQd7Jn/gokvall/knarket-och-svenskarna

34 minuter in i onsdagens program kommer reportaget!

Tidig start i morgon. Men det ska väl gå. Det är ju äntligen fredag!

Cd:s, jultidningar och reklamreel

Nu känns det att vintern är i antågande. Dags att byta höstjacka mot varmare. Åtminstone på jobbet.

Rolig post förgyller ju en tråkmåndag.

Och så fick en jultidning följa med hem när vi handlade. Mellan jobb och föräldramöte (också jobb).

Sist blev det en reklamreel för att pusha att SVTs Go’kväll sänder ett reportage om Siknäsfortet och ubåtsmuseumetonsdag Programmet börjar 18.45.

https://www.instagram.com/reel/DQCyQX-DCZV/?igsh=cWl2MzJ1Y2kycG9q

(Nåt strul med Instagram gjorde det dock omöjligt att få till undertext så det fick laddas upp utan. Och ja, jag har testat, testat igen, provat med andra videos… nope! Funkar inte ikväll!!)

Jag har förresten sett inslagets som ska sändas.🤩 Och även om jag är partisk (och mor till reportagets berättare) så är inslaget riktigt bra. Missa inte!!!

Gungstol

När vi kom tillbaka till Kalix, efter helgen i Lilla Gula, åkte vi och köpte en gungstol.

Den gamla (som var över 100 år) havererade förra våren och i väntan på vad vi har tänkt sätta i det hörnet har vi bara haft en karmstol. Vi har inte sett nåt som lockat. Tills i helgen. Det blev en ny (begagnad) gungstol. Det känns liksom som att det hörnet är gjort för just en gungstol.

Och eftersom vi fick fälla ned hela baksätet samt koppla lös hatthyllan för att få in gungstolen i bilen så åkte vi tillbaka till Lilla Gula och lämnade stolen på sin nya plats.

Med oss hade vi även de två extra mattallrikarna som säljaren till retroporslinet hittat efter vi hämtat.

Sen mot Kalix, igen.

Middag. Och lite soffmys.

Längtar redan till nästa helg.

Lättrimmad ugnsbakad torsk med brynt smör och löjrom

Ingredienser till tre personer:

Tre bitar torskrygg

½ liter vatten

½ dl salt

Olivolja

Peppar

500g potatis

Mjölk eller grädde

En klick Bregott eller smör

Riven Västerbottensost

75g smör

¾ gurka, urkärnad och tärnad

1 msk pressad citron

Kalixlöjrom

Vårlök

Färsk dill

Gör så här;

Koka upp vatten och blanda med salt. Låt svalna. Rimma fisken ca 30 minuter. Skölj i kallt vatten.

Ugnsbaka i oljad form med folie över 100⁰-125⁰ 30-60 minuter. Innertemp 56⁰

Koka potatisen. Krossa med mjölk eller grädde smör och riven ost. Smaka av med salt och peppar.

Bryn smöret nötigt. Pressa i citron och lägg i tärnad och urkärnad gurka.

Peppra fisken och servera med stompet och gurksmöret. Toppa med löjrom, vårlök och färsk dill.

« Äldre inlägg Nyare inlägg »

© 2025

Tema av Anders NorenUpp ↑