Pippi-invasion

Det fullkomligen KRYLLADE av pippifåglar idag vid Lilla Gula Huset. Jag som knappt skiljer på en skata och en kråka ska inte ge mig in på vilka sorter det var. Men här ovan syns i alla fall två. Den röda känner jag igen – Domherren. Men den gula… tja… vi får väl kalla den för gulsparv eller nåt sånt… Det förekom fler sorter. Nån med brunoragne på magen, nån lite grå och kanske nån fler… fina var dom i alla fall. Antar att dom precis återkommit upp till norr igen.

Vi har inte tagit undan vår fågelmatning för säsongen. Dels pga lathet och dels pga det synnerligen ostadiga vädret. En dag varmt och nästa dag snö – typ.

Så GISSA om det var poppis med en massa solrosfrön serverat – bara sådär. Jag fick fylla på hela TVÅ gånger under dagen för det var kalas HELA tiden.

Så så här såg det ut på marken under:

Och här syns bara en liten del… (här syns även en sån där med lite orange under hakan…)

Sen var det inte bara jag som var fascinerad av alla fjäderfän. Kolla här:

Grannens kissekattRUT – låg på spaning läääänge. Dock var hon så korkad så hon visade sig på tok för ofta och för mycket för att ha en endaste liten chans att få tag på en munsbit. Och dessutom verkade hon helt konfys över invasionen. Visste knappt åt vilket håll hon skulle titta…

Men lika bra det. Då slapp jag bevittna nåt mord

3 kommentarer

 1. trollmor

  Ser att ni också blivit förärad snö. Huvvaligen säger jag bara. Fin kisse . Tur att hon verkar vara lite senfärdig. Kram

 2. Camilla

  Hihi… Där skulle verkligen inte Saga ligga och kika bara. 😉
  De där röda ser vi väldigt sällan här i våra trakter nu, det känns som att det fanns fler förut.

 3. Sandra

  Ha ha va rart, djur är så söta och roliga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2023

Tema av Anders NorenUpp ↑