Potatis, slipning och sur firre

potatisblast

Efter lång sovmorgon (som vanlig den här sommaren – jag väcker de övriga två vid halv tio, typ) blev det traditionsenlig promenad. Men först kollade vi om det fanns några potatisar i landet. Vi hade nämligen planer och behövde veta om vi kunde satsa på egenodlat eller inte…

potatisskörd

Och det blev ett bra resultat.
Två stånd räckte till middag åt oss tre. Perfekt (resten får växa till sig nån vecka till)

Efter promenad och lunch tog jag fram slipen.

slipar

Ett stycke innerdörr fick sig en omgång. Och därefter ett varv grundfärg. (som ni redan gissat är det dörren till tvättstuga/dusch)

Och så blev det 24 minuter tabata i solen på baksidan av huset. Ungen hängde med på första fyraminutersrundan. Sen ledsnade han. (Jag gjorde en likadan i går också – fast inomhus –  och jäklar vilken träningsvärk jag har i rumpa/lår redan nu)

Middagen blev sen sjukt god. Ungen hade längtat och önskat så nu blev det middag som han ville:
image

 

Men den luktar inte så gott. Så soporna är väl paketerade och inväntar sopbilen på måndag. Och huset är utvädrat – nu ska vi sanera det på mygg också innan vi ska sova.

 

1 kommentar

  1. Fröken M

    Gud va gott med egen odlad potatis !
    Här har vi lite morötter och salladslök i en pallkrage, men inget är redo att skördas än !

    Surströmming – jag ”dör” lite vid bara tanken på lukten.
    Jag har visserligen aldrig vågat smaka, men någon lustigkurre stoppade en öppnad burk i ventilationssystemet när jag gick på högstadiet,
    och stanken som spred sig var inte att leka med… 😉

    Ha en skön dag !
    Kram

    Svar: Haha.. vilket skämt..
    Vi öppnar burken ute och låter den ”vädra” lite innan vi tar in den. Då luktar det nästan ingenting sen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑