Pustar ut

isigt3

Puh… sitter här med rätt möra ben.

För jag har precis avslutat duschen efter en rejäl joggingrunda. Det är ju nämligen så bra  att så länge elljusspåret går att springa kan man ju enkelt förlänga rundan med bara med några kilometer åt gången – beroende på hur bra det går/hur lång tid man har på sig.

Jag har 1,65 km fram till spåret. Så tur och retur (vilket även det går genom skogen och därmed är perfekt löpväg) blir det 3,3 km. Spåret är sedan 2,7 km.

Så hinner/orkar/vill man springa bara ett varv får man alltså totalt  ihop 6 km. Tar man sedan två så blir det 8,7 km. Och orkar man tre blir det härliga 11,4 km.

Spåret är jättefint. Vissa avskyr det på grund  av de jobbiga backarna. Det finns en hiskeligt hemsk uppförsbacke. Och så finns det en överdjävlig dito (och så några vanliga uppförslut) En gräslig nedförsbacke ingår också, en sån där man får vara rädd att trilla på näsan i.  Jag älskar spåret just på grund av backarna.

Och idag utmanade jag mig själv och tog spåret fyra varv. Det har jag aldrig gjort förr.  Det blev alltså 14,1 km. Och det var onekligen skönt när jag avverkat den sista överdjävliga uppförsbacken och visste att nu var det ”bara” ca 3 km hem.

Bilden ovan ljuger förövrigt lite… jag behövde inte vara rädd att halka idag. Plusgrader och ganska blött i spåret gjorde att IceBugsen kunde stanna hemma i hyllan. Vanliga Asics funkade fint.

Nöjd med mig själv ska jag nu invänta maken så ska vi åka och veckohandla alla godsaker vi behöver inför den stundande långhelgen.

7 kommentarer

 1. Junitjej

  Svar: Det är ingen rolig utgift! Förra vintersäsongen använde jag också dubbfria däck, eftersom de följde med bilen. Funkade bra i stan, eftersom jag då kunde köra på alla gator. Men på något sätt känns det säkrare med dubbar.

 2. Junitjej

  Vad du är duktig på att springa!

 3. Soffie

  Vilken härlig springtur du fick dej…skönt med plusgrader…

 4. Lillkakan

  Å hjälp! Vad du e duktig:0)
  Efter lilleman somnat hamnade jag i soffan med en karra påse!

 5. Pernilla

  Jisses så duktig du är. Jag kommer inte igång med ….löpning är liksom att ta i. Joggning, nåja!
  Jag är kass i halsen hela tiden. Blir inte riktigt bra och sticker jag iväg, då blir jag genast förkyld igen. Däremot Går jag varje morgon. 40-60 min pw.
  /P

 6. ::Ulle::

  Åh, det låter så himla uppfriskande med dina joggingturer! Det var ingen dålig runda du gjorde igår! Well done!

  Kram Ulle

 7. Camilla

  Du är grym Linda! Jag fattar inte! Backigt dessutom…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑