Resedagboken: Dag ett – Dagen vi gosade med kissar och drack Campagne

Nu börjar jag lägga ut resedagboken från i sommar. Texten är i stort sett identisk med den som kommer finnas med i fotoboken om semestern. Och de flesta bilderna likaså…. Det kommer bli 16 eller 17 delar. Håll till godo:

Tisdag 12 juli

Dag ett – Dagen vi gosade med kissar och drack Campagne

Lämnade Lilla Gula Huset klockan 10 på förmiddagen. Min pappa skjutsade oss till Kallax – eller Luleå airport, som det heter numera. Och eftersom vi skulle åka precis under bästa lunchtid pausade vi med var sin kall Billys Pizza en stund innan planet skulle lyfta.

 

Landade enligt tidtabell. Köpte reguljärbiljett hela vägen ut till Scandic Hotell och tog oss billigt dit. Först buss till Märsta, Pendel till Centralstationen och Tunnelbana mot Ropsten (tror jag det var??). Fick promenera en kort bit till hotellet och checkade in bra precis 17.00. Snabbt ombyte, stoppade i oss antihistamin (för att kunna träffa kissekatter) och sen iväg för att leta ett Systembolag. Där inhandlades en presentvinflaska innan vi åkte ut mot Jakobsberg för att träffa ingen mindre än bloggvännen Cia och hennes M.

 

Cia mötte oss vid stationen och i lägenheten väntade M och två mysiga kissar. Den ena mer nyfiken och sugen på att hälsa och gosa än den andra. Före maten fick vi vi var sin underbart god Frozen Strawberry Daiquiri (som jag glömde fota) och till middag fick vi sedan supersmarrig kyckling med cous-cous-sallad och Amarone vin (vilket jag också glömde ta bild på!). Jag lyckades med att spilla rödvin på mitt rosa linne – men Cia räddade mig. Dels tvättade hon mitt linne och dessutom fick jag en vit härligt stor tunika av henne, så jag slapp åka tillbaka i blött linne (– tunikan fick sedan följa med till Grekland och agera balkongmyplagg) Och medan kvällen gick kom det fram fler flaskor vin och innan vi avslutade hade vi avverkat rätt flera av den varan. Där ibland en flaska Champagne. Inte illa en vanlig tisdag.

 

Tyvärr tar trevliga kvällar slut på tok för tidigt. Men Cia skulle jobba dagen därpå och vi hade viktiga saker på programmet för Onsdagen. Alltså fick vi bryta upp. Hann med sista tunnelbanan från Centralen och tog plats mellan lakanen i hotellsängarna klockan 02:00 på kvällen.


Cia, jag, M och Busungen  – mitt i natten på stationen på väg tillbaka till hotellet. Maken fotade

Dom andra två bilderna har Cia fotat – och jag har ”lånat” dom från hennes blogg.

(Fortsättning följer…)

4 kommentarer

 1. Åsa

  Vad kul att träffa bloggvänner! 🙂
  Flyg från Göteborg nästa gång, så kan vi också träffas!!

  haha..en liten omväg sådär bara…
  Men vi har faktiskt funderingar på att åka till GBG ev. nästa sommar… då kanske??!!

 2. ☆ Cia

  Ja bilderna ligger i mejlen 😉 Så du kan använda dem till din fotobok. Skönt att det inte bara var jag som glömde fota.

 3. soffie

  va trevligt ni hade och vilken vacker katt:)

 4. Camilla

  Åh, så mysigt! Så snällt av Cia att låna ut tröja och bjuda på champagne, men hon verkar vara en ovanligt snäll tjej också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑