Riktigt regnig tisdag 

Några minuter före sju vaknade jag… trodde det åskade och drömde att tomaterna krashat. Hörde dock ingen åska… men somna om kunde jag inte.

Vid åtta klev vi upp. Det var ett jäkla oväder: tokregn, blåsigt… och vid nio kom åskan.

Vad gällande (mar)drömmen så var den sann. Tomaterna låg. Och ligger. Det blåser ännu duktigt så vi avvaktar med att resa dom igen. Det är ovädersvarning (med hög risk för åska) hela natten och morgondagen.

Eftersom vädret rent ut sagt sög åkte vi till Luleå.  Och vi blev så galet blöta bara på promenaden från bilen in till city. 

Men… Jag hade två ringar att hämta: 

Min förlovningsring (från 1992) och vigseldito  (från 1999) har inte fixat övergången från första leden till den andra. När ringarna väl är på plats är det no problemas… men när ringarna ska tillbaka till led ett har det bara funkat bra en av tre gånger. Och då får jag panik. Huruvida problemet har att göra med ålder, knotiga(re) leder eller allmän förfettning ska icke utredas. Nu passar ringarna.  Och jag är 1620 spänn fattigare!!!!!

Väl tillbaka i Gula Huset (efter thailunch och lite mer pengaförstörelse) satte vi igång en tunna söt vit vermouth: Palazzo Bianco (kommer vi döpa det till.) Provsmakning till jul – tror vi. (Och det ska på flaska månadsskiftet August/September. Tills dess ska jag ha fixat en ettikett)

1 kommentar

  1. Therese

    Vilket busväder ni verkar ha haft, vi har haft super tur sol, varmt och uppe håll och nu är vi hemma och har städat/tvättat ikapp, så nu väntar kyckling och bubbel 🙂 har sagt det förr men måste nog testa nu, verkar så skoj att ”brygga eget” 🙂 kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑