Sångstund för barn – utan barn

baskeridagen2

Bättre väder idag. Inget regn – och ingen blåst. Och i alla fall nästan 20 grader. Faktiskt har solen visat sig lite…

Idag var jag anlitad att spela i den lilla kustbyn Båtskärsnäs på den sk. Baskeridagen. Det jag var bokad för att göra var sjunga för och med barnen. Som vanligt, alltså. Men när vi lokaliserat ”torget” i Baskeri kunde jag snabbt konstatera; Det fanns ju inga barn. Folk var det. Men bara vuxna och äldre.

Nåja…  jag skippade sånger som ”Klappa händerna”, ”Honky-Tonk” och andra rörelsesånger. Blev mer barnvisor. Men inte en jäkla unge såg jag.

baskeridagen1

Men det kanske var lika bra. Har varit så hes hela våren och försommaren att jag blivit tvungen att sänka gitarren några snäpp för att klara tonerna. Och därför var det rätt skönt för stämbanden att sluta efter fem-sex sånger. (det kändes fånigt att sjunga barnsånger utan ungar). Fast synd att jag inte fick använda ”sånglådan” med alla figurer i – den barnen ska välja sånger ur.  Men en lättförtjänt extraslant blev det ju i alla fall.

Vi passade på att göra några ärenden när vi ändå passerade Kalix.

Och nu ligger en lammstek och försteks i ugnen. Den ska på grillen sen.

Tack snälla Anki för fotona! Tur någon annan fotade när mina trögtänkta medföljare inte tog ett enda foto.

3 kommentarer

 1. Malin

  Bor ju tyvärr inte så många barnfamiljer i byn ?

 2. Hanna

  Snopet att det inte kom några barn, men du sjunger så bra att det säkert var uppskattat av de äldre också. =)

 3. Pernilla

  Så snopet och lite pinsamt. Liiiite jobbigt med barnsånger. Men det är klart, ”köpa löständer-affär” kanske funkar? Du fattar vad jag menar va?

  Kalix! Mötte en Kenneth från Kalix på Kennelträffen för en dryg vecka sen. Agilityförare som slog sig ihop med min man som också heter Kenneth. De bestämde att de skulle ha Kennethträff ( i stället för Kennelträff) i Kalix nästa år. Kul! En nätt väg för oss att åka, ja, lika långt som de åkt. Men de har lite fler ärenden åt det här hållet i landet än till Gotland.
  /P

  Svar:haha. ”Nej tyvärr nej tyvärr. . För detta är en köpa löständer-affär, köpa löständer-affär köpa-löständer-affär .. ”
  Blev inte direkt överraskad av publiken. Hade med melodier som ”kungens lilla piga”, ”busiga ballongens visa” och lite annat.. det funkade. Men det är roligare med aktiva ungar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑