Solig morgon. Och varm. Maken fixade min punka (för andra gången) och jag vattnade.

Ena äppelträdet är så fullt så grenarna nästan knäcks.

Som tur är har dom börjat mogna så nu kan vi plocka och käka ett äpple då och då.

Vid 12-tiden plingade det i min telefon. Vi hade en nytt filter till diskmaskinen att hämta. I Kalix. Trodde nämligen inte att det skulle gå så fort att få det så vi valde hemadressen. Nu var det väl inte någon panik att hämta men vi gjorde ändå en snabb sväng. På en timme hann vi hämta paketet, leverera krusbärbuske, lämna lite saker i lägenheten, vattna, handla ost och hämta med oss thailunch.

På denna snabba sväng slog kilometerräknaren över till 19000 mil. När vi tog över svärmors bil, 2015, hade den gått drygt 15000. Så på sex år har vi alltså inte ens kört 4000 mil. Vi är inga långkörare direkt. Och då har maken ändå använt bilen till och från sin förra förskola, 5 mil om dagen, i kanske ett halvår.

Åt vår thailunch på altan men ungefär i samma stund började det torna upp sig mörkblåa moln. Vi skippade prommis eftersom vi insåg att det snart skulle börja regna.

Istället planterade vi om vår rumsgran som var i stort behov av ny jord och kruka.

Mycket riktigt började det skvätta från himlen. Inga mängder. Blev inte ens tre droppar i regnmätaren. Men graderna sjönk så vi passade på att dammsuga, damma och skura.

Till middag gjorde vi grekiskt: ugnbakade bönor med fetaost.

Och till efterrätt blev det säsongens sista (?) smultron. Visst, det kommer säkert mogna några till men inte så att vi får ihop till en efterrätt.

Väderrapport 12 augusti: sol och varmt från förmiddagen. Knappa 24 som varmast. Vid tretiden kom dock ett miniregn som sänkte tempen tillfälligt till bara 18. Molnen stannade kvar ett par timmar även om tempen återhämtade sig. Betyg: 3,5