Blev glatt överraskad på onsdagsmorgonen när termometern visade 20 plus redan klockan 9. Knappa 22 som varmast under dagen. Inte alls mulet och regn som dom sagt på TV. Det nyttjades till max.

Först räfsade vi mera barr och kottar och sen blev det en 7 km prommis. Därefter dukade vi upp gör våffelfest på altan.

Mums…

Bestämde oss sen för att cykla till hamnen för att leta hallon. Och när jag gick in i köket för att hitta någon liten burk att plocka i möttes jag av denna syn:

Turbo tyckte visst att vårt köksbord var ett bra spaningsställe. 😅. Han slank dock ut rätt kvickt när han blev upptäckt.

Hittade många, men de var antingen övermogna eller torkade. Fick bara typ tre deciliter med oss hem. Men det räckte ju till en provsmak i alla fall.

Till middag gjorde vi ett hitta-på-recept. Vi fräste upp lök, paprika, chili och zucchini i olivolja för att få ut vätskan. Sen samma sak med saltad och pepprad strimlad kycklingfilé.

Därefter blandade vi kycklingen med en gegga av 0,5 dl yogurt, 1 riven vitlök, 1 msk tomatpuré, saft från ¼ citron, paprikakrydda– både vanlig och rökt – plus salt. (En dl köttsaft fick också följa med i grytan. ) Vi toppade köttet med de fräst grönsakerna och lät allt stå i ugnen i 175 grader i prick två timmar.

Det blev perfekt. Serverades med massa grönsaker, yogurt och mangoraja i tortilliabröd.

Precis när maten åkte in i ugnen drog himlen ihop och det kom en (1) åskknall, tre nedslag (8 km från oss) och en riktig regnskur. Då passade vi på att se ett serieavsnitt.

Väderrapport 11 augusti: Mest sol. 21,9 som varmast. En kort regnskur vid 18-tiden på eftermiddagen sänkte tempen och blev 3 mm i mätaren, men påverkar ändå inte dagens omdöme eftersom det kom så sent på dagen. Betyg: 4