Semester dag 5 – dagen vi promenerade i sex timmar och firade 24års förlovning

Idag rustade vi oss för promenad mot Hersonissos. 5 km hette det…. ehhhh… fågelvägen möjligen. Vi var tvungen lämna kusten för väg och huvudled  (med risk för livet då man korsade). Men fram kom vi. 

Trist att se alla enorma hotellkomplex med all-inclusive. Hur många som helst. Pratat med småföretagare på denna lilla fiskeort som tappar intäkter pga dessa gigantiska anläggningar. Folk vet inte ens vilken ort dom besökt – bara vilket hotell. ?

När vi äntligen (efter 1,5 timme) var framme i Hersonnisson letade upp ett gyrosplace, käkade, och sen gick vi i affärer. Vi var här 1992 och då var Hersonissos rörigt…. nu var det än värre.

Jag var dessutom den enda av oss som handlade:

Snyggaste mobilfodralet ever. (Fast här med makens mobil i… min är lite större).

Efter tid på affärsgatorna tänkte vi gå hem via stranden.  Det gick inte – så vi fick vända och ta samma väg vi kom för att gå tillbaka.

Väl hemma konstatetade vi att promenaden blev långt mycket längre än planerat. Våra trötta fötter, röda näsor och dito pannor, uttörstade strupar samt koll på klockan visade att vi promenerat i sex (!!!) timmar.
Lite mellanmål och sen poolen…. Så behövligt.

Middag blev på tidigare testad taverna:

Ungen och jag åt musslor. Maken grillade räkor.

Vi passade även på att fira 24-årig förlovning. Officiellt förlovade vi oss 4 augusti 1992. Men inofficiellt firade vi vår kommande förlovning i just Hersonissos och i samma klänning som jag hade ikväll.(Tyckte den passade perfekt en kväll som denna).

Hade även samma klänning på officiella förlovningsdagen. 

När vi firade vår kommande förlovning – för 24 år sen – var vi bland annat och tog en drink. Jag drack Negroni den kvällen. 

Nu tog vi också en drink. På en bar där vi visade oss vara enda gästerna. Och vi fick drinkarna med 5 minuters mellanrum… Någon Negroni fanns inte (det blev Margerita och Manhattan) – men gott var det (och jag slängde typ 1/2 kilo is bakom sofforna). Snacks fick vi. Och dom eldade nästan upp ungens ena drinkdekoration.

Så här såg vi ut i Hersonnisson  1992 – jag i samma klänning och fula brillor:

Bilden på snyggaste ungen är dock dagsfärsk:

Inatt ska vi sova gott.

1 kommentar

  1. Therese

    Verkligen ett Linda fodral, färgglatt och med katt 🙂 och kul att klänningen ännu hänger med! Kvalité 🙂 fina är ni ❤️?? kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑