Semesterplaner

Mina (och makens) semesterplaner är klara. Jag har sökt och maken ska väl söka inom kort.  Hoppas nu det bli som vi tänkt.

Så här har vi tänkt oss:

v. 25 – första sommarlovsveckan. Maken och jag jobbar. Bus får vara själv, med farmor och/eller med mormor. Men bara fyra dagar, för det är ju midsommarafton på fredag. 🙂
v.26 – maken jobbar. Jag jobbar måndag & tisdag, eftersom hela kommunens förskollärare har uppföljningsdag den tisdagen. Sen tar jag semester från och med onsdag,tillsammans med min bus. Vi packar på hemmaplan och drar sedan till Lilla Gula Huset.
v.27 – förskolorna stängda. Maken och jag har alltså semester. Vi åker till Kroatien
v.28 – förskolorna stängda. Maken och jag har alltså semester . Vi är i Kroatien
v.29 – förskolorna stängda. Maken och jag har alltså semester. Nu i Lilla Gula Huset
v.30 – förskolorna stängda. Maken och jag har alltså semester . I Lilla Gula Huset
v.31  – förskolorna öppnar. Jag börjar jobba. Maken ledig med bus i Lilla  Gula
v.32 – Maken börjar jobba. Jag tar semester igen. Med bus. I Lilla Gula Huset
v.33 – Maken jobbar. Jag är ledig till och med torsdag. Fredag har vi planeringsdag så då måste jag jobba. Då får bus klara sig utan oss.
v.34Sista sommarlovsveckan. Både jag och maken jobbar. Bus får klara sig själv, vara med farmor och/eller mormor.
v.35Höstterminen startar och bus börjar fjärde klass.

På det här viset får hela familjen fyra veckor semester tillsammans.Jag plockar ut 33 semesterdagar och maken 25.  Och bus får sommarlov med någon av oss i alla dagar utom 12. Det tycker jag låter helt perfekt.

Bara vi nu får som vi önskar.

7 kommentarer

 1. Pernilla

  Ja tänk, snart är vi där. Ska också vara ledig 4 v men inte i ett streck.
  /P

 2. Junitjej

  Det blir en härlig sommar!

 3. Therese - Sockenvägens Söta

  SÅ bra ni lyckas pussla ihop det, även här hoppas jag på minst 4 veckor tillsammans för att bara njuta i stugan <3 KRAM!

 4. Moa

  Härligt med semesterplanering 😀 Det ser bra ut 🙂

 5. Lauri F. Oneil

  Själv så förbereder jag för en god middag, Tänkte göra Fläskfile´ med dragongräddsås och potatis, plus sallad.

 6. Hanna

  ”Förskolorna stängda”. Vad är det för lyx? Sånt existerar inte för de kommunala förskolorna här. Vi får pussla med vår semester för att alla ska få 4 veckor i följd i alla fall. Och till hösten ska en förskola i det område där mitt jobb ligger (vilken är inte bestämt än) få utökade öppentider: 6:30-20 på vardagar och 8-17 på lördagar… För kommunens nattöppna förskola räcker inte till alls.

  Svar: Här stänger alla förskolor utom två som har sommaröppet. Där är det annan personal än ordinarie som jobbar – typ nyexade förskollärare. Det är ju skönt OM man vill vara ledig i juli. Vill man vara ledig i augusti blir det värre… eftersom vi förväntas ta fyra veckor ledigt i juli månad. Det är ju skönt när både jag och maken är i samma bransch – man vet att man får ledigt ihop. Sen tar jag lite före, han lite efter och sen tar jag ytterligare lite till – allt för att bus ska få så mycket ledigt tillsammans med sina föräldrar. Jag har sagt upp hans fritidsplats nu från förta juni. Han blir ju tio i slutet på sommaren så det är dags nu… men det innebär ju också att han blir själv om vi jobbar sommartid.

 7. Camilla

  Hoppas att ni får ledigt enligt era önskemål. 🙂 Jag/vi har tidig semester, d v s från midsommarveckan och 4 veckor framåt. Det är inte sååå långt kvar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑