Sixten

Sixten

Den här rackarungen är synnerligen kompisar med oss. Så fort vi öppnar dörren eller nåt fönster försöker Sixten komma in och hälsa på oss inne i Lilla Gula Huset. Antagligen fick han det för den förra ägaren. Sixten älskar att leka med bus. Dom har jätteroligt ute – jagar varandra och skuttar runt som bara den. Och i mitt knä kryper han gärna upp för att få lite kli under hakan – men bara ute. Inne får han inte vara – vi är ju allergiska. Tyvärr… (min stora sorg)

Men Sixten passar på oss… Så fort vi öppnar någon dörr är han där. Snabbare än en blixt. Och under helgen som gick passade han på att smita in när jag var ut på altanen och skakade av en matta. Vips så såg maken en svans smita förbi TV-soffan. Bilden ovan är från när svärmor lyfte ut honom just denna gång.

Vi får hoppas Sixten har lärt sig vad som gäller innan sommaren kommer – för då kommer ju dörrarna stå uppe mest hela tiden. Och det går ju inte om Sixten ska smita in jämt.

(vi sprutar vatten ur en sprayflaska på honom när kan smiter in – då lommar han iväg och lägger sig på trappen i stället! Han verkar ha fattat vad som gäller när sprutan kommer fram för han har slutat hoppa upp och lägga sig på vår bil bara för att vi ställt dit sprayflaskan! Men jag antar att han kommer försöka ett antal gånger till innan sommaren är slut!)

3 kommentarer

 1. Åsa.S

  Han gillar er! =)

 2. Cia

  Ja precis så har vi uppfostrat våra kissar att de inte får gå ut i trapphuset. Så de stannar vid tröskeln och kikar ut.
  Det gick dock på två rymningsförsök och sedan var de uppfostrade. Samma sak gällde klösning på möbler, därför är alla våra möbler oskadda men ett klösträd är avverkat.

 3. Sofie

  Vilken fin kisse. Är verkligen tråkigt att det finns allergier!

  Förresten, du blev väldigt snygg med lockigt hår 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2024

Tema av Anders NorenUpp ↑